Moda, kozmetika, darila

Denarnice niso zgolj praktičen modni dodatek

Kljub temu, da se denarnica marsikomu zdi nujno zlo, saj brez nje pač ne gre, drugim pa ta predstavlja ličen modni dodatek, pri katerem lahko izbiramo med različnimi materiali, modeli in barvami, je treba priznati še nekaj: denarnice pričajo tudi o tem, kakšen odnos imamo do denarja.denarnice

Kakšne denarnice, takšni ljudje

Če ste vedno v koraku z modo in vsako sezono poskrbite za novo torbico ali nove čevlje, potem velja poskrbeti tudi za to, da se bo s torbico ujemala vaša denarnica. Še zlasti takrat, kadar bo ta prišla do izraza, in ne želite pokvariti vtisa, ki ga boste ustvarili s svojo siceršnjo urejenostjo. Kar predstavljajte si: ste popolnoma urejeni, kot iz škatlice, nato pa potegnete na plan denarnico, ki je stara, oguljena, razcefrana in strgana. Kaj to pove o vas? Ne, naj vas ne skrbi moda. Nič ni hudega, če denarnica ni v skladu z zadnjimi modnimi zapovedmi ali je morda ni oblikovala znana modna hiša. Veliko huje je, da to ljudem okoli vas pove, da nimate primernega odnosa do denarja. In seveda se bodo vprašali, zakaj je tako. Ga preveč enostavno zaslužite? Ga morda niti ne zaslužite sami, temveč živite na račun nekoga drugega? Vam je zanj vseeno?
Ljudje, ki so strokovnjaki za protokol in za določanje osebnosti iz osebne urejenosti oziroma urejenega videza, pravijo, da so ljudje, ki imajo neurejene denarnice, dejansko nemarni pri svojih financah. Z denarjem slabo ravnajo. To ne pomeni nujno, da ga preveč lahko zaslužijo, vsekakor pa imajo pogosto z njim težave in ga tudi ne znajo ceniti. Kako lahko nekdo ceni denar, ko pa ima bankovce zmečkane v neugledni denarnici? Ni denar nekaj, na kar bi morali paziti, da se ne poškoduje ali nam ga ne izmaknejo? In od tu izhajajo še druga sklepanja. Če nimate odnosa do denarja, imate slab odnos do svojega zaslužka, torej tudi do svojega dela. Na podlagi tega vas lahko v poslu hitro ocenijo za neprimernega poslovnega partnerja, ki mu ne gre zaupati.
Da se vam ne bi mimogrede pripetila takšna usodna ocena, seveda velja, da je treba skrbeti za lep videz denarnice. Ni vam potrebno vsake pol leta kupiti nove oziroma je zamenjati s sezono, vsekakor pa velja, da naj ne bo videti stara in oguljena. Odločite se lahko za modne denarnice, ki jih prilagajate trendom (velja zlasti za ženske,), saj se bodo tako lažje skladale z vašo garderobo in torbico, ali pa za popolno klasiko, torej črno usnje, pri katerem ne morete zgrešiti. Za moške velja, da naj bo denarnica usnjena in čim bolj klasičnega oziroma elegantnega videza.
In česa še ne smete pozabiti? Na to, da je treba iz svoje denarnice redno pospravljati račune in drugo »kramo«, ki tja ne spada. Da ne bo nazadnje denarnica do konca nabasana, v njej pa ne boste imeli v resnici niti enega samega centa.