Dom in oprema

Izbira pisalne mize

Nakup pisalne mize je poseben dogodek, saj se zanj običajno odločimo, ko otrok vstopi v šolo in vemo, da bo potreboval primeren kotiček za učenje, pisanje nalog in ustvarjanje. Kljub temu, da so otroci precej nižje rasti od odraslih, so mize, ki so primerne njihovi višini, bolj kot ne redkost. Po takšnih pisalnih mizah niti ni veliko povpraševanja, saj starši večinoma raje kupijo otroku mizo, ki mu bo služila dolgo vrsto let, kot pa mizo, ki mu ustreza glede na trenutno višino. Vsekakor pa velja, da se lahko težavam izognemo, če mizo le znamo pravilno izbrati.pisalna miza

Kakšne naj bodo dimenzije pisalne mize?

je običajno narejena po standardu, primernim za odrasle. Da otrok za pisalno površino kljub temu sedi brez težav, si pomagamo tako, da poleg pisalne mize izberemo še stol, ki je nastavljiv po velikosti. Dobro je, da je primerno oblazinjen, ima naslonjalo za hrbet in tudi naslonjala za roke, še boljši pa so stoli, ki imajo tudi ploskev, na katero lahko otrok položi stopala, da mu noge ne bingljajo. Tako je delo za mizo kar najbolj udobno.
Kako velika pa naj bo površina deske? Minimum je vsekakor velikost odprtega velikega zvezka, vendar so takšne mizice bolj kot ne namenjene namestitvi računalnika, ne pa pisanju nalog. Ko otrok piše naloge, potrebuje na deski prostor za odprt zvezek, nekaj dodatnega prostora, na katerem počivajo roke, upoštevati pa je treba še kakšno dodatno knjigo in pisalne potrebščine. Za pisalne mize torej vsekakor velja, da miza nikoli ne more biti prevelika.

Predali ali police?

Pisalne mize, namenjene otrokom, so običajno opremljene s predali, v katerih lahko ta shranjuje svoje šolske potrebščine in pripomočke, ni pa nujno. Če predalov ni, se lahko stvari shranjujejo tudi na policah, nikar pa naj se ne odlagajo kar na površino mize, saj se s tem zmanjšuje delovni prostor.

Mize, ki jih odlikuje prilagodljivost

Ste kdaj razmišljali o tem, da bi dali pisalno mizo izdelati po naročilu? To je vsekakor odlična izbira, saj lahko tako otroku zagotovite mizo, ki je resnično prilagodljiva. Nastavljate lahko njeno višino in tudi nagib pisalne deske – pri risanju pride še posebej prav, če je ta nekoliko nagnjena. Sicer pa vam to omogoča še številne druge izbire. Tako lahko poskrbite za izdelavo pisalne mize, kjer se pisalna ploskev dvigne in se pod njo skriva prostor za shranjevanje, prilagajate lahko število in velikost predalov, v samo desko vdelate lončke za pisala, poskrbite za režo, skozi katero bodo potekali kabli ob uporabi računalnika

Imate pisarno? Vas kdaj obišče poslovni partner in bi se želeli pogovoriti v miru, s seboj pa je pripeljal otroke in vam ne dajo miru? Omislite si super dolge lesene proge in lesene vlakce, najraje kar mizo za lesene vlakce, da vse ostane na enem mestu in se lahko kasneje pospravi. Imeli boste mir in uspešno zaključili posel, ki ste ga želeli!