Zdravje in hrana

Privoščite si skodelico konopljinega čaja pred spanjem

Najverjetneje ste že preizkusili vsaj enega od izdelkov priljubljene industrijske konoplje. Če ne drugega, ste si v večernih urah ali čez dan privoščili vse bolj priljubljen konopljin čaj.

Čaj iz konoplje naj bi pomagal pri najrazličnejših tegobah, ki so povezane tudi s stresom in slabim spanjem. A takšen konopljin izdelek na vas ne bo deloval dovolj učinkovito, če si ga ne boste znali pravilno pripraviti.

Izbira konopljinega čaja

Konopljin čaj vam lahko ponudi učinkovite rezultate, če ga boste pripravili ustrezno. V prvi vrsti pa je seveda ključno, da izdelek izberete v primerno prodajalni. Čaj iz konoplje je najbolje izbrati v specializirani prodajalni z izdelki konoplje, kjer vam bo o sami pripravi napitka nekaj več lahko povedal tudi izkušeni in strokovno podkovani prodajalec.

Strokovnjaki priporočajo pri pripravi konopljinega čaja krajše namakanje, ker se v tem času izločijo vse učinkovine in bo okus zato boljši. Vsekakor pa morate dodati rastlinsko maščobo.

Za najučinkovitejše delovanje boste poskrbeli tudi tako, da boste čaju iz konoplje dodali tudi rastlinsko maščobo.

Priprava čaja iz konoplje

Recepti za pripravo konopljinega čaja so na voljo tudi na spletu. Ko jih boste nekaj preleteli, boste hitro ugotovili, da se recepti med seboj razlikujejo predvsem v času namakanja rastline v vroči vodi. Strokovnjaki priporočajo nekoliko krajše namakanje, ker se v tem času izločijo vse učinkovine, okus čaja bo zato boljši.

Za eno skodelico čaja iz konoplje potrebujete en ščepec suhega konopljinega čaja ali del vršička, dva decilitra vroče vode in za en lešnik velik del kokosovega masla ali pa malo mleka.

Recept za konopljin čaj | Kako pripraviti konopljin čaj

Najprej zavrite vodo, v posodo stresite konopljin čaj in ga nato prelijte z vročo vodo. Dodajte še maščobo. Namakanje naj poteka od 3 do največ 5 minut. Nato vse precedite v skodelico.

Prednosti konopljinega čaja

Izdelki iz konoplje naj bi nam pomagali pri marsičem. Pravilno pripravljen konopljin čaj ima na primer naslednje učinke: deluje proti tesnobi, je sprostitveni, antioksidativni, zmanjšuje slabosti in vnetja, izboljšuje zdravje srca in ožilja.

Čaj iz konoplje lahko pripravite tudi iz svežih rastlin. V polsenci ga sušite tedaj, kadar je vršiček toliko suh, da ga lahko povsem brez težav prelomite. Med sušenjem morate rastlino večkrat obrniti pa tudi premešati. Nekoliko hitreje ga boste posušili na plastični mreži, a mora biti v tankih slojih.

Izdelki iz konoplje vam torej lahko pomagajo pri marsičem. Vse pogosteje se pojavljajo tudi v kuhinjskih omarah. Pri tem imamo v mislih ne zgolj konopljin čaj, temveč tudi konopljina semena, olje in podobno.