Dom in oprema

Kaj kakovostni strešniki zagotavljajo in kako so narejeni?

Kot vemo, se strešniki v današnjem času zelo razlikujejo od tistih iz preteklosti. Namreč, strešniki so danes narejeni s pomočjo naprednejše tehnologije. Le-ta pa zagotavlja, da so vsi strešniki v vseh aspektih boljši. To pomeni, da so strešniki bolj odporni proti vremenskim razmeram, da je le-te lažje vgraditi in zamenjati ter tudi to, da so cenejši. Namreč, material, iz katerega so moderni strešniki narejeni, je bistveno bolj ugoden, kot pa opeka na primer. No, poglejmo si torej, kako so strešniki narejeni in kaj vse nam zagotavljajo.

Kako so strešniki sploh narejeni in kakšne so njihove lastnosti?

Vsi poznamo opečnate strešnike, ki jih uporabljamo za kritje svojih streh že zelo, zelo dolgo. Ampak, morda je čas, da opustimo ta material, saj imamo zdaj možnost, da si priskrbimo bistveno boljšo strešno kritino. Danes imajo strešniki od Gerarda namreč popolnoma drugačno sestavo, saj so narejeni iz več materialov. Le-ti so namreč narejeni iz jekla in cinka ter posuti z vulkanskim posipom.

Poleg same sestave pa lahko izbiramo tudi med zelo različnimi odtenki barv in s tem zares poskrbimo, da ima naša streha edinstven videz. No, zdaj pa si poglejmo še, kaj nam tile (relativno) novi strešniki zagotavljajo. Najprej lahko povemo, da so taki moderni strešniki bistveno lažji, zaradi česar jih je tudi lažje vgraditi. To pa ne pomeni, da bo streho kar odpihnilo. Namreč, čeprav so lahki, so izjemno dobri in odporni na vse vremenske razmere. Zaradi edinstvene sestave, ki jo imajo pa so tudi zelo dober dušilec zvoka, kar pomeni, da preprečujejo, da bi se zunanji hrup prenašal v hišo. No, vsaj ne toliko, kot bi se pri navadni, opečnati strehi. Nekatera podjetja, ki nam take strešnike ponujajo pa jamčijo tudi za njihovo trpežnost, kar pa poudarijo s tem, da nam nudijo 50 letno garancijo.

Zato, če potrebujete novo streho, raje izberite moderne strešnike, saj so trpežnejši, cenejši in pa boljše zasnovani, kot pa opečnati.