Avtomobilizem

Zakaj izbrati platišča iz jekla

Lep izgled jeklenih platišč Jeklena platišča so torej odlična izbira, saj ponujajo izjemno pomembne prednosti. Po drugi strani pa so pogosta izbira kupcev tudi zato, ker so lepega izgleda. Kombinacija kakovosti in privlačnega dizajna je najboljša možnost, ki si jo lahko zagotovi lastnik ali uporabnik vozila.

Read more
Avtomobilizem

Avtodel za nadzorovanje hladilnega sistema

Hladilni sistem v našem vozilu ima pomembno nalogo. Ta pa je odvajanje odvečne toplote, ki jo ustvari motor, do hladilnika. Dejstvo je, da se tudi pri navadni vožnji motor hitro močno segreje. Za to je večinoma zadolžen proces notranjega izgorevanja goriva. Zato je pomembno, da hladilna tekočina učinkovito hladi pomembne mehanske komponente, ki poganjajo naše vozilo. Za aktivacijo sistema hlajenja, pa je zadolžen termostat. To je majhna naprava, ki se v večini primerov nahaja poleg vodne pumpe.

Read more
Katalizator spremeni nevarne pline v neškodljivo vodo in paro
Avtomobilizem

Uničimo škodljive izpušne pline s katalizatorjem

Dejstvo je, da je motor z notranjim izgorevanjem olajšal življenje vsem prebivalcem zemlje. Na žalost pa je ta inovacija s seboj prinesla tudi nekaj tegob. Največja je onesnaževanje, ki ga moderni avtomobili povzročijo, ko spreminjajo gorivo v pogonsko silo. Neglede na velikost vozila, se te škodljivi plini širijo po ozračju ter škodujejo ljudem, okolju in živalim. Na srečo lahko katalizator uniči večino teh plinov, ki zapuščajo vozilo. Tako je dobro, če poznamo njegove osnovne naloge ter znake, ki jih kaže, ko ga je potrebno zamenjati.

Read more
Avtomobilizem

Različne dimenzije nosilcev za smuči

Če malce podrobneje pobrskate po spletni ponudbi nosilcev za smuči na withcar.si, boste hitro ugotovili, da se že na prvi pogled razlikujejo v svojih dimenzijah. Tisti, nekoliko ožji nosilci za smuči so namenjeni prevozu 4 parov smuči ali 2 snežnih desk. Za družine z večjim številom otrok ali pa če so vaše potrebe večje, potem so vam na voljo tudi nosilci za smuči v širši izvedbi. V tem primeru boste lahko brez težav prevažali celo 6 parov smuči in 4 snežne deske. 

Read more
Cerada proti toči učinkovito ublaži udarce
Avtomobilizem

Cerada proti toči za učinkovito zaščito zunanjosti avtomobila

Cerada proti toči spada pod zaščitno opremo za avtomobil, saj učinkovito ščiti zunanjost vozila pred poškodbami, ki jih lahko povzročijo ledene kepe toče. Prav tako pa avtomobilsko pokrivalo ščiti zunanjost vozila tudi v drugih vremenskih razmerah, kot je močan dež, močno sonce ter neurje z močnim vetrom. To lahko povzroči udrtine, praske, luknje v strehi in počena vetrobranska stekla.  Zaščitna pokrivala predstavljajo dobro naložbo za avtomobil, saj so popravila udrtin, prask in lukenj izredno draga in zamudna. Cerada proti toči je zato iz stroškovnega vidika mnogo učinkovitejša izbira, kot če bi pustili avtomobil nezavarovan pred uničujočimi vremenskimi razmerami. Ta zaščitna

Read more
Led žarnice za avto nam olajšajo vožnjo na več načinov
Avtomobilizem

Prednosti LED avtomobilskih žarometov

Tehnologija avtomobilskih luči se je razvijala zelo počasi. Prve izvedbe so uporabljale acetilen ali olje, kot gorivo. Niso bile pa zanesljive, saj so oddajale zelo malo svetlobe. Šele konec 19. stoletja so prve električne žarnice postale na voljo, kot dodatna oprema, za prvi električni avtomobil. Halogenska tehnologija pa je z nami že skoraj 70 let in je še vedno zelo razširjena. Zadnje nekaj let pa lahko opazimo trend uporabe LED žarnic za avto. To je večinoma zaradi izrednih prednosti, ki jih lahko koristijo vsa vozila.

Read more
Avtomobilizem

Napotki za nakup novega akumulatorja

Vsem se nam je že zgodilo, da nam avto preprosto ni hotel več prižgati. To se po navadi zgodi takrat, ko potrebujemo nov akumulator za avto. Takrat se bomo morali podati v lov za najboljšo ponudbo, saj bomo potrebovali zamenjavo, ki ima ustrezne specifikacije. Dandanes so skoraj vsi deli za avto na voljo na mnogih spletnih trgovinah, zato bomo našli svojega hitro, če vemo kaj iskati. Res je, da bomo morali zamenjati akumulator vsaj enkrat ali dvakrat v življenju našega avtomobila, saj je ena izmed takih komponent, ki ima omejeno življenjsko dobo.

Read more
Klima v avtomobilu potrebuje Hladilnik klime
Avtomobilizem

Kaj je hladilnik klime

Naš avtomobil se med delovanjem segreva. Največ toplote proizvede sam motor, saj se v njem izvaja notranje izgorevanje goriva, ki daje našemu vozilu moč. Zato je pomembno, da imamo poskrbljeno za primerno hlajenje notranjih komponent v samem motorju. Tukaj bi radi omenili hladilnik klime, ki skrbi, da je dovod stisnjenega zraka optimalen v našem motorju. V tem kratkem članku bomo predstavili glavne funkcije omenjenega hladilnika ter zakaj je eden izmed kritičnih delov vsakega modernega vozila.

Read more
Avtomobilizem

Akumulator – nepogrešljivi avto del

Vsi tisti, ki uporabljate avtomobile, se zagotovo zavedate, kako pomembno vlogi imajo nekateri deli avta. Lahko rečemo, da prav vsak del služi svojemu namenu in da je večina od njih nujnih, nekateri med njimi pa so več kot le nujno potrebni. Med njimi je tudi akumulator. Kljub temu da ta del velja za povsem nepogrešljivega, pa se tega dejstva ponavadi zavemo šele, ko ne deluje najbolje ali pa ko nam povsem odpove.

Read more
Avtomobilizem

Katere dele moramo pri servisu motornih koles pregledati?

Servis motornih koles predstavlja pomemben del rednega vzdrževanja motociklov, saj motoristi s tem poskrbijo za to, da njihovi motocikli trajajo dlje in so pri vožnji na cesti tudi varni. Vzdrževanje motociklov na dolgi rok prihrani kar nekaj denarja, poleg tega pa zvišuje vrednost rabljene opreme. Takšni motocikli se v prihodnosti lažje prodajo, saj so bili redno vzdrževani. Pravilno vzdrževanje motociklov ni pomembno le zaradi prihranka denarja, temveč tudi za varnost. Motoristične čelade in motoristične jakne motorista zavarujejo pred nesrečnimi padci in poškodbami ob padcih, ustrezno vzdrževani in kakovostni rezervni deli pa lahko predstavljajo pomembno razliko med varno in nevarno vožnjo

Read more