Avtomobilizem

Za čist avtomobil, uporabite avto preproge in prevleke za sedeže!

Avtomobil na kratkih in dolgih razdaljah

Avtomobil je za marsikoga že dolgo nujnost. Uporabljamo ga za dnevne in krajše relacije, kot so odhod na fakulteto ali na delovno mesto, obiskovanje prijateljev ali pa vožnjo do nakupovalnega centra ter bližnje izletne točke. Seveda pa še kako prav pride takrat, ko odidemo na daljše poti, ko bi imeli z drugimi prevoznimi sredstvi nemalo logističnih težav. Saj vsi vemo, kako razburkana zna biti vožnja z avtobusom, pa tudi prav poceni ni, sploh na medkrajevnih razdaljah. Potem so tu vlaki, ki so na naših progah zelo počasni, letala pa so seveda za naše krajše razdalje precej neprimerna, za hiter odhod na sestanek v tujini, pa so še kako uporabna.gumijasta-avto-preproga

Avtomobil nas torej lahko odpelje na morje, na smučanje ali na piknik ob reko. Za srednje dolge razdalje se v glavnem nasploh uporablja bolj za hobi, zabavo in sprostitev, kot pa za kakšno delo, razen seveda, če redno razvažate materiale do neke druge lokacije ali pa izvajate neke storitve na terenu.

Šoferske igrice

Ko pogledamo na cesti šoferje, se nam zdi, da se večina vozi sam na delo, saj izgledajo v avtomobilih neskončno nervozni, vedno znova se vsem nekam mudi in potem hitro pride do nezgod ali celo do hujših nesreč. In Slovenci smo znani po tem, da nočemo imeti poškodovanega vozila, še najmanjše praske nas motijo in zato je pri nekaterih postalo nadvse popularno, da svojim sosedom avtomobil malce popraskajo s ključi. Zgolj iz nagajivosti seveda, ne misleč, da so v resnici napravili kaznivo dejanje poškodovanja tuje lastnine in naredili nekomu velik strošek – zakaj? Ker je morda parkiral na tistem mestu, ki si ga nekdo neupravičeno lasti zase ali kaj podobnega.

gumi-tepihi

Zunanja lepota proti notranji čistoči

V avtomobilu je pomembna tudi čistoča. Nanjo vplivajo vaša dejanja, kot so brisanje prahu, redno odnašanje smeti iz avtomobila, čiščenje stekel, stepanje tekstilnih avto preprog in pa tudi dodatna notranja oprema. Dodatne notranje opreme je vse več in marsikdo se je v zadnjih letih predvsem zagledal v tehnične artikle, kot so polnilci za tablice in mobilne telefone ali držala zanje, pripomočki za prostoročno telefoniranje in podobno. Na čistočo in red gotovo ne vplivajo, na to, da imate še več dela pri čiščenju, pa zagotovo.
Avto preproge, pregrinjala za sedeže, ovoj volanskega obroča in podobne zadeve so v zadnjem času napredovale tako v vizualnem smislu, kot tudi po kvaliteti materialov iz katerih so narejene. Gumijaste avto preproge so lahko iz gume ali tekstilnih materialov, uporabljajo pa se pod sedeži avtomobilov, pa tudi kot korita ali podloge za zaščito prtljažnega prostora, na drugi strani so prevleke avto sedežev v glavnem iz tekstilij in umetnih materialov in jih je enostavno prati, celo v pralnem stroju, enako pa velja za prevleko volanskega obroča.