Tehnologija

Ročni viličar je lahko čisto dovolj za delo v skladišču

Viličar je zmogljiva naprava, ki jo uporabljamo za delo s težkimi bremeni. Ni pa nujno, da bomo vedno potrebovali zelo napredno opremo, tudi če redno delamo s težkimi tovori. Na voljo so namreč elegantne rešitve z visoko nosilnostjo. To je morda kar ročni viličar, ki je čisto dovolj za prestavljanje tovorov na paletah in za delo z drugimi bremeni, s katerimi se pogosto srečujemo v raznih delovnih okoljih. Takšna oprema je idealna za delo, saj nam službene naloge močno poenostavi, hkrati pa se nam ni treba ukvarjati z zahtevno opremo. Gre za idealno rešitev za mnoga skladišča, tudi za kakšne

Read more
Tehnologija

3D tiskanje s podjetjem Deproma je kakovostno in učinkovito

3D tiskanje s svojimi različnimi tehnologijami in postopki vse bolj prodira v redne proizvodne procese, saj ima številne prednosti. Izkazalo se je, da je to zelo učinkovit postopek predvsem za izdelavo malih serij končnih izdelkov in prototipov. Z enostavno digitalizacijo, vam 3D tiskanje s podjetjem Deproma omogoča predvsem individualno prilagajanje in personalizacijo proizvodov. Takšen način tiskanja, katerega osnova je računalniško izrisan 3D model, omogoča izdelavo proizvoda izključno po željah naročnika. Pri tem se lahko končni izdelek brez dodatnih stroškov kadarkoli spremeni glede na trenutne potrebe. Ključnega pomena pri tem je, da vam ponudnik 3D tiskanja omogoča tudi strokovno svetovanje, kar

Read more
Tehnologija

Spletno gostovanje z naprednim uporabniškim vmesnikom

Preprost nadzor funkcij strežnika Dostopen nadzor našega dela strežnika je izredno pomemben, če želimo uspešno poganjati našo spletno stran. Pri tem pa nam lahko pomaga cPanel uporabniški vmesnik, ki je izredno preprost za uporabo. Prvič je postal dostopen za uporabo pri gostovanju spletnih strani leta 1996. Dandanes pa ga uporabljajo po vsem svetu, saj je izredno učinkovit.

Read more
Tehnologija

Razlogi za uporabo OEM opreme pri tiskanju

Laserski tiskalnik deluje zelo hitro Največja prednost laserskega tiskalnika je ta, da izredno hitro izdeluje dokumente, kot tudi slike. Za to je zadolžena tehnologija, ki zapeče barvi prah na papir. To je veliko hitrejši proces, kot pri kartušah za printer, kjer se uporablja črnilo. Originalni toner je velikokrat že priložen tiskalniku, ko ga kupimo. Neglede na vrsto tonerja, ta ne vsebuje barve, ampak barvni prah. Ta barvni prah se hitro posuši na papirju, kar pomeni, da lahko sveže natisnjen dokument nemudoma pospravimo v kovček, fascikel z dokumenti ipd.

Read more
Dom in oprema Tehnologija

Kupite si visokotlačni čistilec Kärcher

Če se vam zdi, da so prostori v vašem domu videti stari in polni umazanije, ki je ne morete kar tako očistiti, imate na voljo več dobrih rešitev. Odlična je, na primer, ta, da k sebi domov povabite strokovno ekipo čistilcev. Ta vam bo v zelo hitrem času zelo učinkovito očistila dom, ki bo videti kot nov. Po drugi strani pa je morda najbolje, da si kupite kar napravo, ki bo primerna tako za nežno kot tudi zmogljivo čiščenje. Tudi tukaj so vam na voljo številne možnosti. A ena od najboljših je zagotovo visokotlačni čistilec Kärcher.

Read more
iPhone Xr 64 GB
Tehnologija

Test in ugotovitve telefona iPhone XR

Glede na to, da je od sprostitve telefona iPhone XR minilo zdaj že nekaj mesecev, je to ravno idealen čas, da se najdejo in pregledajo vse uporabne informacije o tem, kako se telefon dejansko izkaže pri uporabi. Že takoj ob napovedi je bilo jasno, da želi Apple s tem modelom ponuditi tudi nekoliko bolj dostopen telefon za večje število ljudi, a da bo na račun nižje cene žrtvoval nekaj funkcij in malenkost slabše karakteristike. A poglejmo si, kako se iPhone XR dejansko izkaže pri uporabi.

Read more
Tehnologija

Ovitki za telefon poskrbijo za dodatno zaščito

Ovitki za telefon imajo v resnici precej večji pomen, kot je sprva morda videti. Ne omogočajo samo lepšega videza, temveč imajo še številne druge funkcije. V prvi vrsti morate poskrbeti, da vam ovitek za telefon ne bo dajal dodatne teže, da ne bo predebel in da vam ne bo prekrival dizajna.  Če ne boste poskrbeli za dovolj dober ovitek, bo vaša naprava videti slabša, kot je v resnici, obenem pa boste imeli v rokah slabši občutek med klicanjem, pisanjem sporočil ali igranjem igric. Take težave vam lahko povzročajo predvsem ovitki za telefon iz silikona. 

Read more
Tehnologija

Prednosti in slabosti digitalnega klavirja Casio PX-160

Ena od slabosti prejšnjega modela (Casio PX-150) je pomanjkanje dodatnih avdio izhodov za zunanje zvočne vire. S priključkom za slušalke sem moral priključiti zunanji zvočni sistem, ki samodejno prekine predvajanje vgrajenih zvočnikov. V zvezi s tem se je orodje znatno izboljšalo. PX-160 ima neodvisen linearni stereo izhod. Dva priključka za slušalke sta nameščena na sprednji strani; v prejšnjem modelu je bilo zelo neprijetno potegniti kabel iz zadnje strani. Ta prijeten napredek inženirjev Casio je znak, da podjetje posluša mnenja svojih strank.

Read more
Tehnologija

Pocenite si gostovanje spletne strani na Hrvaškem

Hosting ali spletno gostovanje, kot ga lahko še poimenujemo, je storitev zakupa prostora na strežniku. Ta prostor je namenjen shranjevanju datotek in podatkovnih baz. Za slednje velja, da sestavljajo spletne strani in aplikacije, obenem tudi shranjevanje e-pošte. Ker so želje uporabnikov zelo različne, ponudniki tovrstne storitve pripravljajo različne vrste paketov gostovanja. Ker je ponudbe veliko, zagotovo vsak najde tako, ki zadosti njegovim potrebam. Veliko lastnikov spletnih strani se odloči svoj posel razširiti tudi na trg. Večinoma se želijo prebiti na hrvaški trg. Temu primerno potrebujejo tudi hrvaški hosting. Če se odločijo zanj, je potrebno poiskati kvalitetnega ponudnika. Čeprav ni nemogoče

Read more