Računalništvo in internet

Kakšno nalogo ima spletni strežnik

Web Server ali spletni strežnik je označen kot računalniški sistem, ki je namenjen obdelovanju zahteve preko HTTP protokola. V resnici se pojem nanaša na celotni sistem ali pa posebej na programsko opremo, ki nadzira ter sprejema omenjene zahteve. Njegova primarna funkcija je shranjevati, obdelovati in pošiljati spletne strani odjemalcem. Predložene strani na spletu so najpogosteje v obliki dokumentov HTML. Ti poleg besedil lahko vključujejo tudi slike, CSS predloge ter skripte.

Read more
Računalništvo in internet

Razpoložljivost domene in njena zgodovina

Pri izdelavi vsake spletne strani je nujni korak, da si izberemo tudi njeno ime. Pri tem pa je pomembno, da preverimo domeno za njeno razpoložljivost. Velika verjetnost je, da je morda naše želeno ime že zasedeno. Tudi, če je na voljo, pa ni rečeno, da ga ni že prej nekdo uporabljal. Tako je najbolje, da se pozanimamo o zgodovini domene, saj bomo tako zagotovili brez težavno uporabo naše spletne strani v prihodnosti. Vsi omenjeni koraki so dokaj preprosti in nam lahko prihranijo veliko skrbi.

Read more
Računalništvo in internet

Izbire domene za naše podjetje

Izdelava spletne strani je eden izmed najpomembnejših korakov vsakega uspešnega podjetnika. Preko spletne strani lahko svoje produkte in storitve ponujamo lokalno ali pa po vsem svetu. Tako dosežemo ogromno število potencialnih kupcev. Obenem pa širimo zavest o obstoju našega podjetja. Pred tem pa moramo opraviti registracijo domene. To je preprost a kreativen proces, kjer si izberemo želeno ime svoje spletne strani. Razpoložljivost imena lahko preverimo pri ponudnikih gostovanja in raznih portalih. Dobro pa je, če poznamo osnovna pravila pri izbiri idealne domene.

Read more
Računalništvo in internet

Hitro, kakovostno in ugodno popravilo Iphone

Današnji mobilni aparati so nekaj povsem drugega, kot so bili pred leti, ko ste jih uporabljali zgolj za hitre telefonske klice in za pisanje krajših sporočil. Sodobni mobilci so lahko vrhunsko dovršene naprave, ki se zlahka lahko kosajo z računalniki in drugimi napravami, kot so kamere. Če ste lastniki pametnega telefona Iphone, potem verjamemo, da ste z napravo izjemno zadovoljni in da je ne bi zamenjali za prav nobeno drugo vrsto telefona. Z njim lahko počnete nešteto koristnih stvari. Omogoča vam tudi zelo kakovostno snemanje in fotografiranje. A kljub temu da ste lastniki najboljšega telefona, se vam lahko hitro pripeti

Read more
Računalništvo in internet

Na prenosni disk lahko shranimo ogromno količino podatkov

Moderni računalniki imajo vedno večje zmogljivosti strojne opreme. Tako smo lahko vsako leto priča hitrejšim grafičnih karticam, procesorjem ter tudi trdim diskom z večjo kapaciteto. Tukaj veliko ljudi nikoli ne pomisli, da je možno na preprost zunanji trdi disk naložiti tudi do 6TB podatkov in več. Odvisno je seveda od modela trdega diska, vendar s seboj lahko prenašamo veliko več podatkov, kot bi jih sicer lahko na USB ključu. V zadnjih letih pa se SSD diski tudi uporabljajo kot prenosne naprave, ki pa imajo izredno hitrost kopiranja in branja.

Read more
Računalništvo in internet

Vaša nova navigacija za Android

Že nedolgo let nazaj si sploh nismo znali predstavljati, da bi bilo lahko potovanje tako zelo udobno, kot vam to omogoča navigacija za Android. Sodobna potovanja z avtomobilom ali motorjem so postala nekaj popolnoma drugega kot nekoč, saj imamo možnost, da nas na naši poti vodi aplikacija oziroma program, ki pozna prav vse ceste in zemljevide. Še več: pozna tudi trenutno stanje na cesti in nas obvešča o morebitnih zaporah, kolonah in podobno. Posreduje nam vse potrebne prometne informacije ter nam tako močno olajša vsako pot. Potovanje tako postane resnično udobno!

Read more
Računalništvo in internet

Za kaj poskrbijo kakovostni web hosting ponudniki?

Osnovna lastnost vsakega pravega spletnega gostovanja oziroma hostinga je zagotovo zanesljivost. Zanesljiva storitev namreč konstantno zagotavlja dostopnost do spletnega mesta. Stanje, pri katerem prihaja do nasprotnega, ni dopustno. Tega se najbolje zavedajo najbolj kakovostni web hosting ponudniki, zato je v njihovi navadi, da poskrbijo za prav vse, kar je v njihovi moči, da strežnik ni prav nikoli nedosegljiv.

Read more
Računalništvo in internet

Z ovitki za Samsung do luksuza

Ste lastnik telefona znamke Samsung in bi radi iz njega naredili malo bolj luksuzen, poseben izgled, da bo vaš telefon izgledal še boljši, kot je? Potem le poglejte, kakšni usnjeni ovitki za Samsung so na voljo ali pa kakšni ovitki za Samsung iz lesa so na voljo. Pri usnju je zelo dobro, da so v celoti izdelani iz tega materiala, medtem ko pri lesenih lahko pričakujete bolj ali manj le imitacijo lesa na zadnji stranici, sicer pa so narejeni iz trde plastike. Nikjer še niste videli, da bi obstajali takšni ovitki za Samsung? Potem si le poglejte spletno stran podjetja

Read more
Računalništvo in internet

7 nasvetov za izboljšanje spletne prodaje

V današnjem hitrem življenjskem tempu prav vsak želi takojšnje rezultate. Želimo hitreje pripravljeno hrano, hitrejši prevoz, hitrejšo komunikacijo z ljudmi in seveda tudi hitrejše nalaganje spletnih strani. Želimo tudi boljšo spletno prodajo. Na srečo obstajajo različni načini, s katerimi lahko optimizirate svojo spletno trgovino ter tako poskrbite za še večjo prodajo. Poglejmo si 7 nasvetov, ki vam bodo še kako v pomoč. Čakajo vas tudi dodatni nasveti na Redesign.si.

Read more