Otroci in igrače Šport in prosti čas

Otroška obutev za vse vrste površin

Doma, zunaj na prostem, v šoli ali v vrtcu vaši otroci potrebujejo različno vrsto obutve. Otroška obutev pa se še zdaleč med seboj ne razlikuje samo po namembnosti površine. Razlikuje se tudi v tem, za kateri letni čas je namenjena, iz kakšnega materiala je narejena in še bi lahko naštevali.

A ne glede na to, na kateri površini in kdaj bo vaš malček določeno vrsto obutve nosil, je najpomembneje, da mu obutev ponuja čim večjo mero udobja ter prijetnega počutja. To je seveda odvisno tudi od ustrezne velikosti. Za malega junaka ni dober ne prevelik in ne premajhen čevelj, saj se ne nazadnje v takšni obutvi lahko celo poškoduje.

Obutev za notranje površine

Za doma ali za vrtec oziroma šolske prostore otroci prav tako potrebujejo ustrezno obutev. Na voljo so najrazličnejši otroški copati, a je kakovost predvsem odvisna od proizvajalca oziroma blagovne znamke. Najboljši izdelovalci izdelujejo copate za malčke iz povsem naravnih materialov, ki se na njihovih nogicah odlično obnesejo.

Pomembno je, da copati otroku ponudijo kar se da dober oprijem. Hoja je tako veliko prijetnejša in seveda tudi bistveno varnejša.

Otroška obutev za mrzle zimske dni

Otrokove nogice so še posebej občutljive, še zlasti pa v hladnejšem letnem času. Tedaj morajo otroci nositi kakovostna in nadvse topla obuvala, ki dobro dihajo. Zelo priljubljena zimska otroška obutev so na primer piščančki. Pri izbiri takšnega tipa obuvala za zimo pa vendarle bodite pozorni na proizvajalca. Nike piščančki za otroke so zagotovo dovolj dobra izbira.

Sicer pa so prikupni tudi otroški bulerji, ki so primerni za nekoliko starejše otroke, ki se že znajo dobro soočati s hojo v nekoliko bolj robustnih zasnovah čevljev. Ne nazadnje ne smemo pozabiti niti na gležnarje, ki so prav tako lahko prvovrstna otroška obutev za zimske dni.

Poleti so otroci najraje v preprostih natikačih

Poleti nekateri malčki zunaj stanovanja naokoli skačejo kar bosi, kar pa ni ravno najbolj varno. Čeprav naj bi to bilo zdravo, pa lahko na betonski ali pa travnati površini kaj hitro stopijo na kakšen predmet, ki bi poškodoval njihovo stopalo.

Za poletni čas so zagotovo najbolj zaželena otroška obutev povsem klasično zasnovani natikači, ki se jih otroci lahko najhitreje nataknejo ter stečejo novim dogodivščinam naproti.