Računalništvo in internet

7 nasvetov za izboljšanje spletne prodaje

V današnjem hitrem življenjskem tempu prav vsak želi takojšnje rezultate. Želimo hitreje pripravljeno hrano, hitrejši prevoz, hitrejšo komunikacijo z ljudmi in seveda tudi hitrejše nalaganje spletnih strani. Želimo tudi boljšo spletno prodajo.

Na srečo obstajajo različni načini, s katerimi lahko optimizirate svojo spletno trgovino ter tako poskrbite za še večjo prodajo. Poglejmo si 7 nasvetov, ki vam bodo še kako v pomoč. Čakajo vas tudi dodatni nasveti na Redesign.si.

1. Poskrbite, da bo vaša spletna trgovina preprosta in enostavna za uporabo. Mogoče je ta nasvet za vas presenečenje, saj veliko ljudi misli, da mora kupcem ponuditi širok izbor izdelkov, saj tako omogočijo bogato ponudbo. Mi pa vam svetujemo, da ponudite na spletni strani manjše število izdelkov, obenem pa poskrbite za prodajno besedilo, ki bo te izdelke opisalo.

2. Na spletno stran s produkti dodajte še video. S tem boste zagotovo povečali konverzijo, po nekaterih podatkih za kar 86 odstotkov. Naši možgani namreč vizualne informacije procesirajo veliko hitreje kot tekst, to pa pomeni, da bodo obiskovalci vaše spletne trgovine posrkali več informacij iz video prispevka.

3. Pomislite, na kakšen način lahko pridobite elektronske naslove obiskovalcev. Email marketing je še vedno zelo koristno orodje digitalnega marketinga, s pomočjo katerega lahko povečate spletno prodajo. Vse, kar morate storiti, je pridobiti elektronske naslove uporabnikov in napisati kvalitetno prodajno pismo. Elektronske naslove lahko pridobite tako, da obiskovalcem v zameno ponudite nekaj vrednega, morda e-knjigo, s katero vaše podjetje ne bo imelo nobenih stroškov.

4. Objavite »testimoniale« zadovoljnih strank. S tem boste obiskovalce vaše spletne trgovine prepričali, da ste vredni zaupanja ter da prodajate kvalitetne izdelke. Še več zaupanja lahko pridobite tudi tako, da objavite študije primera ter fotografije svojih zaposlenih.

5. Poskrbite za kvalitetno vsebino spletne trgovine. S tem v svojo spletno trgovino ne boste le privabili več obiskovalcev, temveč poskrbeli tudi za večjo konverzijo in posel vam bo zacvetel. Zato za opis produktov napišite kvalitetno besedilo ter uporabite kakovostne fotografije.

6. V spletno trgovino vključite tudi klepet oziroma pomoč v živo. Tudi s klepetom v živo boste lahko znatno povečali prodajo. Ta oblika odgovarjanja na vprašanja je veliko bolj učinkovita kot kontaktni obrazci, saj omogoča takojšen odziv.

7. Uporabite A/B testiranje. Vaš posel in vaše stranke so unikatne, določene stvari bodo v vaši spletni trgovini delovale, spet druge pa ne. S testiranjem boste tako ugotovili, kaj za vašo spletno trgovino najbolje deluje.