Tehnologija

Komu je namenjeno reseller gostovanje?

Poznate storitev, ki sliši na ime reseller gostovanje? Če ste domači z IT-jem, ste o tej storitvi najverjetneje že slišali in jo dobro poznate. Če pa vam je tematika tuja, ne bo škodilo, če jo predstavimo še nekoliko podrobneje.

Reseller gostovanje sliši tudi na imeni spletno gostovanje za nadaljnjo prodajo ali nadaljnja prodaja spletnega prostora. Zadnje čase je takšno gostovanje precej priljubljeno, zato to storitev ponuja že večina večjih ponudnikov gostovanja. Primerno je za vse, ki želijo gostovati večje število spletnih strani na enem paketu, pri tem pa ne želijo investirati v lastno strojno opremo ter administracijo.

Kot pove že ime, lahko nekdo, ki zakupi prostor na spletu, le-tega prodaja dalje. Reseller gostovanje namreč omogoča ustvarjanje lastnih paketov za nadaljnjo prodajo po lastnih cenah. Pri tem niste omejeni s številom spletnih strani, temveč samo s spletnim prostorom.

Zakaj bi prostor na spletu prodajali dalje? Za to obstajata dva glavna razloga. Prvi je ta, da lahko s tem omogočite celovito ponudbo za spletno predstavitev na enem mestu, drugi pa je še bolj zanimiv, saj reseller gostovanje omogoča tudi ustvarjanje dobička.

Kdo se odloča za reseller gostovanje? Tu naj omenimo predvsem agencije, ki izdelujejo spletne strani ali spletne trgovine. Če se odločijo za takšno gostovanje, lahko svojim naročnikom omogočijo celovito rešitev za spletno predstavitev na enem mestu. V praksi to pomeni, da jim izdelajo spletno stran, v naročnikovem imenu registrirajo domeno, nato pa jim ponudijo še prostor na strežniku, kjer bo spletna stran ali spletna trgovina gostovala.

Pomembno je vedeti tudi naslednje: podjetje, ki zakupi spletno gostovanje za nadaljnjo prodajo, lahko oblikuje pakete po meri in jih tako prilagodi vsakemu naročniku posebej. Prav tako določi tudi svoje cene – če postavi nekoliko višje, pri tem seveda tudi zasluži. Pravzaprav je to bistvo te vrste gostovanja.

Vsota dodatnih prihodkov, ki jih podjetje lahko doseže s prodajo paketov reseller gostovanja, je odvisna od naslednjih dejavnikov:

  • višina cene reseller gostovanja, ki jo zaračuna ponudnik,
  • število končnih naročnikov,
  • cena reseller paketov, namenjenih končnim naročnikom,
  • učinkovitost upravljanja z zakupljenim prostorom na strežniku.

Komu še je namenjeno reseller gostovanje? Več kot primerno je tudi za različne spletne mojstre, ki se ukvarjajo z oblikovanjem spletnih strani, pri tem pa za svoje projekte potrebujejo več spletnih strani. Reseller gostovanje običajno namreč nima omejitve glede števila domen.

In na kaj morate biti ob zakupu reseller gostovanja pozorni? Bodite previdni pri izbiri ponudnika. Njegovi strežniki morajo biti vedno dosegljivi, hitro odzivni (SSD), ponudnik pa mora nuditi tudi celodnevno podporo ter redno izvajati varnostne kopije.