Tehnologija

Profesionalni in zanesljiv servis varilnih aparatov

Varilni aparati so postali redni del naše opreme doma in ponekod tudi na delovnem mestu. V službi se jih poslužujejo izučeni mojstri s certifikati, doma pa jih za manjša popravila in spajanje različnih vrst kovin med seboj, uporabljajo tudi pravi domači mojstri. Kvaliteten varilni aparat je na voljo že za nekaj sto evrov. V kolikor ste se navadili na eno vrsto naprave, se boste težko privadili na novo. Ob morebitnem slabšem delovanju ali okvari, je zato pomembno, da napravo odnesete na servis varilnih aparatov.

Prosite za mnenje in oceno

Slabše delovanje ali popolna okvara še nista razloga, da napravo zavržete in kupite novo. Obiščite raje servis varilnih aparatov sqs.si in se pozanimajte za mnenje in oceno škode. Morda je okvara resnično manjšega obsega, popravilo pa nezahtevno ter poceni. Popravila se ne lotite sami, v kolikor se ne spoznate na celotno delovanje. V nasprotnem primeru lahko naredite nepopravljivo škodo. Privoščite si raje ogled, oceno in mnenje o okvari pri strokovnjaku.

Potek servisa

Servis varilnih aparatov se začne z ogledom naprave in čiščenjem mehanskih delcev in prahu. Serviser nato pogleda ali obstajajo kakšni fizični kazalci okvare. V kolikor je takoj opazna mehanska okvara, poškodovani del odstrani in nadomesti z novim. V kolikor s prostim očesom niso opazne večje napake, pa sledi diagnostični pregled. Na koncu poda mnenje o okvari in zamenja vse okvarjene dele ter napravo preizkusi. Ob koncu popravila napravo sestavi in preda stranki. Na vsak servis obstaja tudi garancija, tako, da lahko ob morebitnih težavah vedno uveljavljate garancijo.

Nakup, vzdrževanje in servisiranje

Varilni aparat je najbolje kupiti pri podjetju, ki zagotavlja tudi kasnejše vzdrževanje in servisiranje ob morebitnih okvarah. Na ta način prihranite največ denarja, saj ne obiskujete drugih podjetij ali serviserjev. Na vsako popravilo obstaja določena doba garancije, kar pomeni, da ste zaščiteni ob morebitnih težavah. Obenem pa bo podjetje, ki vam proda izdelek in nudi vzdrževanje, poskrbelo za brezhibno delovanje varilnega aparata.