Avtomobilizem

Kaj vse se da prevažati na strehi avtomobila?

Tisti, ki je že kdaj potoval po različnih delih sveta, se morda od kod spomni natovorjenih avtomobilov, avtobusov in drugih vozil, ki na strehi prevažajo skoraj vse, kar si človek zamisli – jogije, vedra za vodo, lesene deske, gradbeni material, fotelje, živila, prtljago in še marsikaj drugega. Predvsem v Afriki pa tudi drugod se rado zgodi, da se na strehi prevažajo celo ljudje. Kaj takega seveda ni varno početi, dobri strešni nosilci za avto pa poskrbijo, da lahko na strehi prevažate prav vse. No, skoraj vse…

Kolesa in ostala športna oprema

Ljubitelji kolesarjenja, smučanja, deskanja na snegu, veslanja in še marsikaterega drugega športa dobro vedo, da so strešni nosilci enostavno zakon! Z njihovo pomočjo namreč z avtom prevažajo prav vse, kar potrebujejo za svoje športne podvige. Tako lahko na streho s primernimi strešnimi nosilci pritrdijo kajak ali kanu, smuči, snowboard, kolo itd., torej marsikaj takega, kar sploh ne gre v avto. Gre za izredno praktično in priročno rešitev, s katero so zadovoljni prav vsi, ki so jo že kdaj preizkusili.

Dodatna prtljaga na strehi avtomobila

Poleg tega lahko na strešne nosilce pritrdimo tudi strešni prtljažnik oziroma poseben avtomobilski strešni kovček, v katerega se da spraviti ogromno prtljage ali česa drugega. Takšni avto kovčki imajo namreč zelo veliko prostornino ter prenesejo zelo veliko teže. Zato so izjemno uporabna rešitev za vse, ki imajo veliko prtljage, veliko družino ali samo veliko potujejo – s strešnim kovčkom bodo imeli naenkrat v avtu dovolj prostora za prav vse, kar si želijo vzeti s seboj na pot.

Strešni nosilci za prevažanje skoraj vsega

Osnova za namestitev strešnih nosilcev so sanke na strehi avtomobila, obstajajo pa tudi taki, ki se jih namesti direktno na streho. Na te osnovne nosilne prečke nato lahko namestimo različne specializirane dodatke, ki nam omogočajo prevažanje specifičnega tovora: določene športne opreme, lestve, strešnega kovčka ali česa drugega. Na tak način lahko na strehi vašega avta prevažate res skorajda vse.

In to na izjemno varen način – vsi strešni nosilci morajo biti namreč testirani. Pri vsakem izdelku tako piše, do kakšne hitrosti ga je primerno uporabljati, ter to, kakšno obremenitev oziroma težo prenese.