Moda, kozmetika, darila

Uporabna darila

Veliko ljudi pravi, da so jim pri srcu uporabna darila, a pri tem se vedno znova zastavlja vprašanje: kakšna oziroma katera darila so uporabna? Odgovor je povsem odvisen od posameznika oziroma od njegovega življenjskega stila, dela, hobijev, vsakdanjih navad.

Tako je za žensko, ki obožuje nakit in siga vsak dan nadene k svoji garderobi, zlatnina nekaj zelo uporabnega. Za žensko, ki nakita ne nosi, pa ni nič drugega kot še ena stvar, ki bo obležala v predalu. Kakšno darilo bo veljalo za uporabno, je torej odvisno od posameznika, zato pri izbiri tovrstnih daril velja enako kot za vse druge vrste daril: dobro moramo poznati obdarovanca.

Z uporabnimi darili moramo ujeti osebne želje

Je kuhinjski mešalnik uporabno darilo, ki lahko nekoga razveseli? Vsekakor, če obdarimo z njim žensko, ki obožuje peko in rada ustvarja zanimive slaščice. Če gleda na mešalnik kot na še en kuhinjski pripomoček, s katerim bo opravljala gospodinjske zadolžitve in stregla drugim, pa ne. Najbolje je torej poseči po uporabnih darilih, ki prinašajo osebno veselje in zadovoljstvo.

uporabna darila

Torej darila, ki niso namenjena zadovoljstvu cele družine ali gospodinjstva, temveč samemu obdarjencu. Naprava za enostavnejše pomivanje oken gotovo ne velja za uporabno darilo, s katerim obdarovanca osebno razveselimo – olajšamo mu delo, ki ga sicer opravlja, a ob njegovi uporabi zagotovo ne bo doživel prijetnih občutkov, ki naj bi jih vzbujala uporaba darila.

Uporabna darila – načini izbire

Kako se lotiti izbire, da ta ne bo napačna? Običajno boste hitro našli primerno darilo, če z njim najdete odgovor na eno od naslednjih vprašanj:

uporabno darilo

  • Je darilo namenjeno hobiju obdarovanca?
  • Ponuja darilo obdarovancu novo izkušnjo ali doživetje?
  • Je darilo namenjeno temu, da ga ob uporabi vsakič znova razveseli?
  • Se bo ob uporabi darila počutil dobro? Posebno?

Ne pozabite, da lahko z uporabnimi darili skrbimo tako za redno, vsakdanjo uporabo, kot tudi za občasno. Kot praktična ne štejejo zgolj darila, ki jih bo obdarovanec uporabljal vsak dan, temveč tudi tista, ki pridejo prav morda samo nekajkrat na leto – a so takrat skorajda nujna za uporabo pri posamezni nalogi, doživetju, dogodivščini.

Tako lahko nekoga razveselite s posebno napravo za pripravo kave, ki jo bo uporabljal vsak dan, nekoga drugega pa na primer z navigacijsko napravo, ki jo bo vključil zgolj takrat, ko se bo odpravil na pot v neznano – a takrat brez nje zagotovo ne bo šlo. Sicer pa pri uporabnosti daril skorajda ne morete zgrešiti, če pomislite na osebo, ki jo želite obdarovati, ter se vprašate, kaj je tisto, kar bi ji olajšalo življenje oziroma kar bi si morda želela kupiti sama, pa nekako še ni našla primernega trenutka ali sredstev, da si to tudi zares privošči. In ne, to običajno niso velike stvari, temveč najpogosteje drobnarije, ki v niso niti malo nujne, a je z njimi življenje zagotovo precej bolj prijetno in lepo.

Oglejmo si še darila za moške.