Zdravje in hrana

Zdravilni učinki arašidovega masla

Arašidovo maslo je izredno popularno tako med otroci, kot tudi odraslimi. Zaradi svojega odličnega okusa ga lahko zasledimo v mnogih proizvodih in oblikah. Res pa je, da se pri vsem tem vprašamo, če ga je sploh zdravo uživati? Dejstvo je, da so arašidi izredno bogati s proteini, kar omogoča telesu, da lažje izdeluje nove celice in prične s procesom zdravljenja. Veliko ljudi ga tudi uporablja za izgubo teže in pri treningu, saj je odlično prehrana za povečanje mišične mase.

Človeško telo potrebuje vitamine in minerale

Velika prednost arašidevega masla je ta, da vsebuje različne vitamine, minerale in hranila, ki jih potrebuje človeško telo za pravilno delovanje. Tako lahko hitro popravimo različne simptome, ki jih povzroča nepravilna in nekvalitetna prehrana. Uživamo pa lahko prednosti, kot so:

  • Večji nivo energije
  • Izboljšanje prebave
  • Hitrejše celjenje
  • Boljša prekrvavitev

Dobra hrana je najboljše zdravilo

Kalij je eden izmed najbolj pomembnih mineralov, ki ga večinoma lahko zasledimo v zelenjavi zelenkaste barve, kot je brokoli, različne vrste solate, špinači ipd. Velikokrat ni možno zaužiti dovolj kalija v vsakodnevni prehrani, zato potrebujemo pomoč prehranskih dodatkov. Arašidovo maslo pa vsebuje kalij, ki je izredno pomemben pri prebavi, uravnavanju krvnega sladkorja, kot tudi ohranjanju zdravja srca.

Športniki si lahko tako tudi olajšajo intenzivne vadbe, saj omenjeni mineral podpira zdrav razvoj mišic v smislu, da se pravilno krčijo in sproščajo. Vsi živci tudi potrebujejo kalij, da pravilno delujejo, kar je izredno pomembno pri vsaki športni aktivnosti.

Proteini so gradniki mišic, kosti, kože in krvi

Vsaka hrana, ki vsebuje kvalitetne proteine, je izredno pomembna za naše zdravje. V človeškem telesu lahko zasledimo proteine skoraj povsod, saj se nahajajo v laseh, kosteh, koži in drugje. Arašidovo maslo ima že pri majhnih količinah zadostno zalogo proteinov, da zadovoljimo dnevno zahtevano količino za otroke, moške in ženske.

Z zadostno količino proteinov bomo se naše telo hitreje celi, lažje izdeluje nova tkiva ter proizvaja encime, hormone in druge kemikalije. Dejstvo je, da moramo proteini zaužiti, saj jih človeško telo ne more shraniti podobno, kot maščobo.

Odlično ponudbo zdravilnih prehranskih dodatkov bomo zasledili na spletni strani www.corpoperfetto.com. V ponudbi bomo našli ogromno različnih ključnih mineralov, vitaminov in hranil v obliki različne hrane.