Zdravje in hrana

Kaj vse povzroča težave pri psih?

Naši pasji prijatelji so nedvomno del družine v kateri živimo. Ljubezen, ki nam jo nudijo je brez pogojev. Dovolj je že, če jih redno hranimo in se z njimi igramo, psi pa nam to neskončnokrat vrnejo. Zato je pomembno, da za njih poskrbimo, ko to potrebujejo. Dejansko se alergije pri psih lahko pojavijo v več različnih oblikah. Povzroča jih veliko dejavnikov. V glavnem pa so za težave krivi paraziti in slaba ali neprimerna prehrana ter okolijski elementi. Z malenkost pazljivosti lahko hitro opazimo, če je kaj z našim kužkom narobe. Če dovolj hitro ukrepamo, mu bomo prihranili veliko trpljenja in mu omogočili najboljše pogoje za življenje.

Mnogi simptomi alergij psi psih

Pomembno je, da lahko hitro opazimo, ko ima naš štirinožni prijatelj težave. Če čimprej opazimo znake alergije pri psu, bomo tudi omejili škodo in prihranili mnogo trpljenja našemu psu. Zato je dobro, če smo kot lastnik vedno pozorni na majhne spremembe, ki lahko nakazujejo manjše ali večje težave.

Znaki alergije pri psih se kažejo v prekomernem praskanju.
Med znaki alergije pri psih so prekomerno, praskanje, kar lahko povzročijo tudi pasje bolhe, srbeča ušesa, nabreklost uhljev in kihanje.

Nekateri izmed simptomov alergij pri psih so:

  • Driska
  • Prekomerno praskanje enega ali več delov telesa
  • Pogosto kihanje
  • Srbeča ušesa
  • Pes pogosto liže določen del telesa
  • Nabreklost uhljev, obraza, vek, ustnic

Imunski sistem psa povzroči simptome alergije

Kako ugotoviti katero alergijo ima vaš pes in kako jo zdraviti?

Vse alergije pri psih niso nič drugega, kot odziv imunskega sistema na nekaj benignega, ki za mnoge druge pse ni nevarno. To pa seveda ne pomeni, da lahko zanemarimo alergije kot nekaj nenevarnega. Našemu psu se lahko močno poslabša zdravje ali pa celo umre, če ne odpravimo povzročiteljev alergij. Če ima pes alergijo na hrano, mu težave lahko olajša hipoalergena hrana za pse.

Je surova hrana psom bolj okusna? To boste izvedeli, če boste prebrali članek na povezavi.