Računalništvo in internet

Ali vsako podjetje potrebuje spletno stran?

Uspešno podjetje brez spletne strani skoraj ne obstaja, razen če je postalo uspešno v času, ko spletnih strani še ni bilo. Izdelava spletne strani je zato obvezna. Za vsa novejša podjetja je spletna stran tako enostavno nuja, zato vprašanje, ali vsako podjetje potrebuje spletno stran, sploh ni vprašanje – vsakdo, ki se želi resno lotevati svojega posla, potrebuje nujno tudi spletno stran.

To, ali vsako podjetje potrebuje spletno stran, torej sploh ni vprašanje, vsekakor pa se je treba vprašati marsikaj drugega:
– Kako se lotiti načrtovanja in izdelave spletne strani?
– Kako izgleda sodobna spletna stran?
– Kaj moram vedeti o spletni strani?
– Komu zaupati izdelavo spletne strani?
– Koliko stane kvalitetna spletna stran?
– Kako poteka sama izdelava?
– Koliko časa traja, da je spletna stran izdelana in pripravljena za uporabo?
– Katero domeno naj izberem?
– Kje naj zakupim gostovanje?
– Katera vsebina naj bo na spletni strani?

Vse to so samo nekatera vprašanja, ki jih mora zajeti tudi izdelava spletnih strani oziroma celoten proces od premisleka o tem, kakšno spletno stran sploh želite, pa do končne spletne strani, na katero boste ponosni in s pomočjo katere boste morda pridobili tudi nove stranke. Spletne strani podjetij namreč že dolgo niso več le spletne vizitke, ampak je na njih obilo različnih uporabnih informacij, na njih pa se tudi pogosto kaj dogaja – v obliki novic, blogov, povezav na družbena omrežja in podobno.

Ko načrtujete spletno stran, se splača premisliti tudi, kdo jo bo urejal. Boste to vi sami ali boste imeli v ta namen zaposleno določeno osebo, ki se bo ukvarjala z njenim urejanjem? To je smiselno, če gre za zelo kompleksno spletno stran. Vsekakor pa mora sama izdelava spletne strani poskrbeti za to, da bo tudi urejanje njene vsebine čim bolj enostavno. Ne sprašujte se torej, ali vsako podjetje potrebuje spletno stran, ampak si jo čim prej priskrbite!