Računalništvo in internet

Enostavna registracija domene

K sreči registracija domene poteka na sila preprost način. Najprej si boste morali izbrati primerno ime, s katerim hočete predstavljati svoje podjetje ali dejavnost. V primeru da je izbrana domena sestavljena iz dveh besed, imate na voljo dve možnosti. Ena možnost vključuje prisotnost vezaja, druga pa brez. Pogosteje se ljudje odločajo za izbor brez vezaja.

Med drugim je treba omeniti, da registracija domene s presledki ni mogoča. Prav tako v njenem imenu ni dobro pisati šumnikov, zlasti če si želite prodreti tudi na tuji trg.

Preverjanje prostih domen

Potem ko si izberete za vas primerno ime domene, morate pred samo registracijo nujno preveriti, ali je izbrana domena sploh še prosta. Registracija domene se nato lahko nadaljuje v postopku. Zajema tudi izbiro paketa za spletno gostovanje.

enostavna registracija domene
Registracija domene, ki je čimbolj enostavna, kratka in seveda primerna vaši dejavnosti je potrebna, da vas stranke lažje najdejo.

Navadno je domena registrirana za obdobje enega leta. Malo pred potekom pa je treba domeno seveda podaljšati. To se stori v primeru, če še naprej hočete, da ostane v vaši lasti. Navadno uporabniki pred potekom svoje domene prejmejo obvestilo, in sicer s strani izbranega ponudnika.

Domena kot del internetnega naslova

Registriranje domene torej vključuje tudi ime domene. Domena pa je v resnici del internetnega naslova. Vsaka spletna stran namreč vključuje določen naslov, ki se loči od drugih spletnih strani. Na takšen način je torej prav vsaka spletna stran edinstvena. Naslov si lahko zamišljate kot poštni naslov, telefonsko številko ali pa elektronski naslov.

Domene in SSL certifikat

Priporoča se, da je ime za domeno takšno, da lahko dobro definira spletno stran in jo loči od drugih.