Dom in oprema Nasveti

Gibljivi in udobni čevlji za delo

Ne glede na to, kakšno vrsto dela opravljate, imajo čevlji izjemno pomembno vlogo. Delovni čevlji vam morajo v vsakem primeru zagotoviti izjemno gibljivost pa tudi udobje. To pa še zdaleč nista edini lastnosti, ki jih mora obutev za delo pa tudi sicer imeti. Ena od ključnih lastnosti je zagotovo tudi varnost v vseh pogojih.

Na trgu je na voljo delovna obutev, ki se je sposobna spopasti z največjimi obremenitvami pri delu, in to v najzahtevnejših delovnih pogojih. Takšni čevlji so opremljeni s posebnimi podplati, ki so odporni tudi na vročino, gorivo ter olje. Materiali, iz katerih so narejeni, pa najučinkoviteje zaščitijo tudi prste uporabnika.

Dodatno oblazinjena peta pri čevljih za delo

Delovni čevlji morajo poleg prstov dobro poskrbeti tudi za peto uporabnika. Dokazano najbolje se obnese takšna obutev, pri kateri je dodatno oblazinjena peta. To dobro absorbira vse morebitne udarce. Posledično noge uporabnika kljub celodnevnemu stanju ostanejo spočite in brez večjih bolečin.

Delovni čevlji ki dihajo
Polvisoki delovni čevlji

Kakovostni čevlji za delo za zahtevnejše pogoje so opremljeni tudi z jekleno zaščitno kapico za prste. Vsebujejo lahko še jekleni vsadek za zaščito v podplatu. Podplat je tudi antistatičen ter odlično odporen na gorivo oziroma olje.

Še druge tipične lastnosti delovne obutve

Pri izbiri delovnih čevljev bodite pozorni tudi na to, ali so vodoodporni, dovolj lahkotni. Pomemben podatek je tudi ta, ali so notranji vložki obuvala odstranljivi ali ne.

Ključno je tudi, da izberete dovolj širok model, ki vam bo torej zagotovil največjo mero udobja, trpežnost in dovolj dolgo življenjsko dobo.

Video: Kako trdni so delovni čevlji? Poceni proti dražjim delovnim čevljem.

Finalisti med čevlji za delo

Kakovostni delovni čevlji priznanih blagovnih znamk oziroma proizvajalcev so vam na voljo zlasti v specializiranih prodajalnah, kjer si lahko zagotovite še nakup kakovostnih delovnih oblačil. Finalista med čevlji za delo za vaše potrebe vam lahko pomaga najti izkušeni in strokovno podkovani prodajalec.

Pri izbiri delovne opreme se predvsem osredotočajte na dobre in preverjene blagovne znamke. Najdete jih lahko tudi v spletnih prodajalnah, kjer vam je delovna oprema na voljo po precej dostopnejših cenah. Že sedaj lahko obiščete katero od priljubljenih prodajaln ter v njej poiščete finaliste med čevlji za delo. Ne spreglejte natančnih opisov izdelkov, ki pripomorejo k bistveno hitrejšemu nakupovanju oziroma izbiri.