Dom in oprema

Izbira najboljše kosilnice za vaš vrt

Če imate v neposredni bližini svojega doma večji ali manjši vrt oziroma trato, morate vsekakor zanjo redno in primerno skrbeti. Med drugim vas čaka tudi košnja, njena učinkovitost pa je v veliki meri odvisna tudi od kosilnice. Če ste si izbrali napačno vrsto, imate najverjetneje pri košnji obilico težav. v nasprotnem primeru pa pri košnji neznansko uživate in ste zagotovo ponosni na končne rezultate.

Kosilnica je torej izjemno pomembna naprava pri košnji, njena izbira pa je še toliko zahtevnejša, ker trg dandanes ponuja številne vrste, med katerimi se predvsem začetniki težko odločijo. Vedeti pa je treba, da je izbira predvsem odvisna od velikosti travnate površine.

Zelo priljubljena električna kosilnica

Med bolj priljubljene vrste zagotovo sodi električna kosilnica. Že samo ime vam pove, da torej deluje na elektriko, torej jo boste lahko uporabljali, če imate v bližini travnika oziroma vrta možnost dovajanja električne energije.

Kako uporabljati električno kosilnico

Na sploh pa je kosilnica na elektriko najbolj priljubljena izbira tistih kupcev, ki skrbijo za manjše travnate površine.

Najbolj moderna kosilnica za vrt

Na seznamu najbolj priljubljenih naprav za košenje se znajde tudi robotska kosilnica. Ta ni samo izjemno priljubljena, temveč je pogosto označena kot tudi najbolj moderna kosilnica. Delo na vrtu oziroma na travniku lahko opravi kar namesto vas. Njeno upravljanje na daljavo pa je sila preprosto.

Robotska kosilnica
Robotska kosilnica je najbolj moderna kosilnica

Kljub omenjenim prednostnim, s katerimi se ponaša robotska kosilnica, pa vseeno dobro premislite, ali takšno napravo res potrebujete ali vam morda ne bi bolje koristila kakšna druga vrsta, glede na to, da na primer vaš vrt ni prav velik.

Izbira traktorske kosilnice

Medtem ko je električna kosilnica primerna za manjše travnate površine, pa je izbira traktorske kosilnice najprimernejša za tiste kupce, ki si lastijo oziroma skrbijo za večje površine.

Vrtni traktor pa seveda še zdaleč ni primeren samo za hitro in učinkovito košnjo, temveč lahko z njim učinkovito opravljate še druga dela. Seveda boste pri tem potrebovali kar nekaj dodatkov oziroma priključkov, ki si jih lahko omislite naknadno. Med drugim boste lahko pozimi z dvorišča učinkovito spravljali sneg.

Bencinska kosilnica

Naj omenimo še bencinsko kosilnico. Ta deluje na bencin in je med vsemi vrstami še vedno izjemno priljubljena. Posebno mesto imajo rotacijske bencinske kosilnice, saj se odlikujejo po izjemno visoki zmogljivosti.