Zdravje in hrana

Je surova hrana psom bolj okusna?

Pomembno je, da lastniki živali dobro poskrbijo tudi za njihovo prehranjevanje, ki pomembno vpliva na njihov razvoj in počutje. Večina ljudi ima doma vsaj enega psa, seveda še druge male živali. Pasja hrana se tako kot druge vrste hrane za živali deli na več vrst. V osnovi jo delimo na suho in mokro. V primeru suhe hrane so še vedno najbolj priljubljeni briketi različnih okusov. Surova hrana pa se od suhe razlikuje že na prvi pogled in seveda tudi po načinu pakiranja. Je tudi precej manj praktična, a zdi se, da psi bolj obožujejo prehranjevanje s surovo hrano.

A tudi surova hrana je sestavljena iz najrazličnejših sestavin, tako kot suha pasja hrana. Pri nakupu je treba na embalaži temeljito preveriti sestavine in njihov delež v izdelku. Praviloma pa naj bi se surova hrana za pse živali dajala zgolj enkrat na dan.

Težave psa pri prehranjevanju s surovo hrano

Čeprav se zdi, da surova pasja hrana živalim bolj prija, pa se neredko pripeti, da imajo živali po uživanju precej težav. V tem primeru se je treba pogovoriti kar z veterinarjem. Morda žival na takšno prehranjevanje niste primerno pripravili ali pa ji takšna hrana ne ustreza.

Surova hrana, ki jo psi obožujejo
Surova hrana je sestavljena iz najrazličnejših sestavin, pri nakupu pa je treba temeljito preveriti sestavine. Praviloma naj bi se surova hrana psu dajala enkrat na dan.

Pogosto se dogaja tudi to, da psu pač preprosto določen okus mokre ali pa suhe hrane ne ustreza. V tem primeru morate torej zamenjati zgolj okus. To se vam splača narediti tudi na vsake toliko časa, kljub temu da žival določen okus hrane obožuje.

Kateri okus mokre in suhe pasje hrane je najbolj priljubljen?

Trgovina za male živali vam ponuja najrazličnejše okuse suhe in mokre hrane. Težko pa rečemo, kateri okus je med vsemi najbolj priljubljen. Seveda to ni odvisno zgolj od pasme živali ali od njene starosti. Če ste psička dobili na novo, je velika verjetnost, da boste morda potrebovali kar nekaj časa, da boste sploh lahko ugotovili, katera surova pasja hrana mu najbolj prija. Enako velja za suho.

10 najboljših okusov mesnih izdelkov za surovo hrano vašega ljubljenčka

Poleg hrane pa je seveda pomembno tudi to, da ima pes ves čas na razpolago svežo vodo, nekaj priboljškov za tu in tam. Za piko na i pa boste poskrbeli tudi z gibanjem živali. Pametno je, da jo s seboj na sprehod vzamete vsaj trikrat na dan.