Dom in oprema

Kako izbrati pravo ležišče?

Izbira ležišča ni nekaj, kar bi bilo enostavno. Zakaj? Ker ležišča pred nakupom ne moremo dejansko preizkusiti. Res je sicer, da vam pred nakupom vzmetnice ali ležišča v prodajalni dovolijo, da na ležišče za nekaj minut ležete, vendar pa ne morete na njem prespati nekaj ur, kolikor bi bilo potrebno, da bi dejansko lahko presodili njegovo kakovost.Kako torej kupiti ležišče?
Ena izmed možnosti je seveda ta, da po izkušnjah povprašate prijatelje in znance. Ti vam bodo iz prve roke povedali, kaj jim je na njihovem ležišču všeč, in kaj ne. Prav tako je nujno, da ne nasedate oglasom. Ležišče, preko katerega v TV oglasu zapelje cestni valjar, še ni nujno ležišče, ki vas bo zadovoljilo – nenazadnje mora biti ležišče prilagojeno vam, ne pa cestnemu valjarju, s katerim si niste prav nič podobni.
Že preden se odpravite v trgovino, se pozanimajte o tem, kakšne vrste ležišč so na razpolago. Večina ljudi pozna vzmetnice, ležišča (http://optimo.si/sl/index/products/cid/168) iz pene in ležišča iz spominske pene, vendar je na voljo še marsikaj drugega. Pozanimajte se o novih tipih ležišč, ki so izdelana iz naravnih materialov, prijaznih tako telesu kot okolju.
Zakaj ni najbolj oglaševano ležišče za vas tudi najbolj primerno? V prvi vrsti se je potrebno zavedati, da smo si ljudje različni. Če imate slabe spalne navade oziroma spite v položaju, ki ni najboljši za zdravje hrbtenice oziroma telesa, potem velja kupiti ležišče, ki vam bo pomagalo pri odpravi te težave – in če izberete ležišče s spominsko peno, vam to gotovo ne bo koristilo, saj se bo pena enostavno prilagodila vaši slabi legi ter situacijo tako le še poslabšala. V takšnem primeru je torej najbolje, da izberete ležišče, ki je consko – različni deli nudijo različno oporo in tako pomagajo k dobremu položaju med spanjem. To omogočajo na primer žepkaste vzmetnice, katerih vzmeti so v različnih conah različno močne in tako prilagojene posameznim delom telesa.
Pri izbiri ležišča je seveda pomembna tudi njegova trdota. Nekateri so mnenja, da je spanje na tršem ležišču bolj zdravo, vendar to ni vedno res – najbolje je najti srednjo pot, torej ležišče, ki ni niti premehko, niti pretrdo. Poleg tega si izberite še primeren vzglavnik, ki mora biti po obliki in višini ravno tako prilagojen vašemu položaju pri spanju (ali spite večinoma na boku ali na hrbtu, ali morda celo na trebuhu).

Izvedite kaj je online lekarna.