Dom in oprema

Kako izbrati ustrezen kegerator

Užitek pitja v pubu ali baru

Eden od radosti, ki jih prinese obisk bara ali puba je, da lahko uživate v točenem pivu. Točeno pivo se postreže iz sodčka, ki se nahaja pod pultom ali v kleti. Mnogi ljubitelji piva verjamejo, da ima točeno pivo veliko boljši okus kot tisti, ki ga dobite iz steklenice ali pločevinke. V celoti se strinjamo s tem stališčem.

Kegerator združuje radost točenega piva z razpoložljivostjo vaše najljubše pijače v vašem domu. Na voljo so v številnih velikostih in videzih, od majhnih namiznih in večjih podpultnih različic do komercialnih in zelo velikih kegeratorjev.

Iz varnostnih razlogov jih običajno ni mogoče vgraditi zaradi prezračevalnih zahtev, ampak so privlačni in zagotovo tema za razgovor. Ko naročite točeno pivo v gostilni ali restavraciji, skoraj zagotovo dobite dosleden okus, videz, primerno temperaturo in karbonizacijo piva. Zaradi komercialnih razlogov mora biti kakovost in svežina piva dosledna. Kegerator tipa Versonel kegerator VSL155TDSS lahko doseže to doslednost in svežino za vsako pivo, ki se toči iz sistema.

Eden od razlogov za to doslednost je ogljikov dioksid, ki se uporablja za vzdrževanje pritiska. Ta pritisk ne prinaša samo popolnega kozarca piva, temveč tudi ohranja vse notranje delovanje kegeratorja pod istim tlakom in tako zagotavlja, da se stalna kakovost ohrani dolgo časa.

Obstaja več proizvajalcev kegeratorjev in ti zagotavljajo enote različne kakovosti. Obstajajo celo kompleti, ki omogočajo domačim mojstrom , da naredijo svoj »domači« kegerator. Možna težava s tem je, da lahko pridemo do enote, ki ne deluje optimalno.

Regulatorji vam omogočajo, da si ogledate količino tlaka CO2, ta postavka pa vas opozori, ko je CO2 jeklenka skoraj prazna. Ne pozabite redno preverjati tega merilnika, da vidite, kdaj je treba napolniti ali ponovno naročiti CO2 jeklenko.

Komponente

Sod iz nerjavečega jekla

Sodi so polnjeni z osvežilnim pivom in so namenjeni ohranjanju hladnega piva in preprečevanju kontaminacije. Sodi se lahko uporabljajo za različne dejavnosti: rekreacija, komercialna uporaba, zabave in še veliko več.

CO2 jeklenka

Eden od najpomembnejših delov kegeratorja je CO2 jeklenka. Jeklenka zadržuje CO2 in ga sprosti, ko se pivo toči iz sodčka. Pol kilograma stisnjenega CO2 lahko preko kegeratorja dostavi standardni sodček tekočine, zato boste morali jeklenko redno polniti. To lahko storite pri katerem koli lokalnem dobavitelju ali v trgovini s strojno opremo.