Avtomobilizem

Nova motoristična jakna za vaš stil vožnje

Kvalitetna motoristična jakna poveča vašo varnost v prometu. Vaše telo zavaruje pred vremenskimi pogoji in vas dodobra zaščiti ob morebitnem padcu. Brez nje bi ob stiku s trdo površino izgubili veliko kože, saj bi jo asfalt popolnoma olupil. Pri izbiri se je potrebno osredotočiti na vaš stil vožnje, hitrost, vremenske razmere in cenovni razred. Dobro je, da je jakna dovolj zračna, da nas poleti ne motijo visoke temperature. Obenem mora imeti dodatne ščitnike in zaščito na komolcih in na ledvenem delu. Združevati mora tako varnost, kvaliteto in udobje.

Prilagodite izbiro vaši vožnji

Prava motoristična jakna popolnoma ustreza vašemu stilu vožnje. Na voljo je lahko kot del enodelnega pajaca ali pa kot samostojni element. Enodelni element je namenjen posameznikom, ki ne marajo, da motoristična jakna plapola v vetru. Primeren je tudi za hitrejšo in bolj agresivno športno vožnjo. Dvodelni model je bolj zasnovan za počasnejšo in uživaško vožnjo. Jakno lahko po vožnji preprosto zamenjamo z drugo jakno, med vožnjo pa si jo lahko tudi enostavno snamemo. Samostojna izvedba je tudi bolj primerna za motoriste, ki želijo imeti dodatne žepe za denarnico in dokumente.

Kvalitetni material

Material je ponavadi najbolj sporna točka pri izbiri. Motoristi se kregajo o tem, ali mora biti jakna usnjena, tekstilna ali kombinirana. Material je seveda odvisen od vašega stila vožnje, vaše želje po udobju in dejstva, koliko zračni material potrebujete. Na voljo so usnjene, tekstilne in kombinirane motoristične jakne. Počasnejši vozniki ponavadi izberejo bolj zračno jakno iz tekstila ali poliestra. Športni vozniki izbirajo bolj usnjene jakne z dodatno zaščito. Najboljši kompromis je iz mešanice tekstila in usnja, ki omogoča regulacijo temperature in obenem zagotavlja maksimalno zaščito telesa.

Dodatna zaščita

Ne glede na izbran model, barvo in material, mora motoristična jakna dosegati visoke standarde varnosti. Zaščititi vas mora namreč ob padcu in stiku s trdo površino. Priporočljivo je, da ima motoristična jakna nameščeno dodatno zaščito na območju rok, hrbta, ramen in komolcev. Veliko jaken ima dodatno okrepitev tudi na prsnem in ledvenem delu.