Dom in oprema

Nujna dostava

Hitra pošta, ekspresna pošta, ali kakor koli drugače poimenujemo dostavo pošiljk, pri kateri se mudi, je že nekaj časa na voljo tudi v Sloveniji. Pri tem seveda ne mislimo klasične »državne« pošte, kjer pošiljka prej kot v enem dnevu nikakor ne pride do naslovnika, pa še takrat se lahko zgodi, da bi jo potrebovali naslednji dan zjutraj, poštar pa pride mimo našega doma šele proti popoldnevu. Pod hitro dostavo pošiljk in paketov se lahko podpišejo zgolj zasebne kurirske službe, paše to ne vse. Nujna dostava namreč ne pomeni, da mora prejemnik čakati – pošiljko potrebuje takoj oziroma čim prej, kar pomeni, da imamo lahko za zgleden in hiter čas zgolj tisti, ki je znotraj nekaj ur.
Je to sploh mogoče? Vsekakor. Tudi pri nas so se nekatere kurirske službe že specializirale za ekspresne dostave. Znotraj večjih mest, predvsem prestolnice, vas lahko popolnoma presenetijo: pošiljko včasih prepeljejo z enega konca mesta na drugega tudi v pol ure, torej veliko hitreje, kot bi jo lahko prenesli sami – nenazadnje ne gre v čas dostave vračunati zgolj vožnje, temveč tudi parkiranje.
Kaj pa nujna dostava (več na http://kurircek.si/) med različnimi kraji? Kadar prejemnik pošiljko že nestrpno pričakuje, tudi ta ne sme trajati dlje, kot bi za vožnjo od enega do drugega mesta potrebovali sami. Od Ljubljane do katerega koli drugega večjega mesta torej nikakor ne sme trajati več kot dve uri, pa tudi pot med Mursko Soboto in Koprom je običajno možno opraviti znotraj štirih ur.
Kaj o tem porečejo stranke raznih kurirskih podjetij, ki nudijo tovrstne hitre dostave? Zagotovo so zadovoljne, saj lahko tako dostava proizvodov do končnih kupcev kot dostava potrebnega materiala ali dokumentacije za delo teče tako hitro, da delo nikoli niti malo ne zastane oziroma so odjemalci vedno zadovoljni.