Računalništvo in internet

Poceni tiskalnik, poceni kartuše

Včasih ima človek več sreče kot pameti. Tako se mi je zgodilo, da sem nujno potrebovala tiskalnik. Stari namreč ni več deloval. Zelo na hitro sem ga kupila kar spotoma med nakupi v nekem trgovskem centru. Niti pogledala nisem, za kateri model gre, pomembno mi je bilo le, da deluje. Z njim sem natisnila precej strani, nato pa je začelo zmanjkovati črnila. Šele takrat sem pomislila, da bi bilo to, kakšno črnilo uporablja tiskalnik, pametno preveriti že pred nakupom. A k sreči sem ugotovila, da so kartuše Canon Pixma zelo poceni – www.toner123.si, kar me je neznansko razveselilo.

Tiskajte črno-belo in v barvah

Kartuše Canon Pixma so na voljo v več različicah. Slednje se razlikujejo tako glede na barvo črnila kot tudi glede količina črnila v njih. Ko sem jih prvič kupovala, nisem bila preveč pozorna na vse dodatne oznake. Pomembno mi je bilo le, da dobim pravo črnilo za moj model tiskalnika. V njem sta sicer dve kartuši – barvna in črno-bela. Ko zmanjka barve v eni, ni treba zamenjati obeh, ampak le v eni, kar je super. To pomeni, da barvne kartuše zaenkrat pri svojem tiskalniku še nisem zamenjala. Večinoma sicer tiskam črno-belo ali v sivinah, a sem vmes natisnila tudi nekaj barvnih strani in fotografij, pa je črnila v kartuši še vedno dovolj.

Barvne kartuše Canon Pixma so sicer nekoliko dražje od črno-belih, a ne preveč. Najbolj pa me je presenetilo, da lahko po tako nizki ceni kupiš originalne kartuše Canon Pixma, saj so te pri drugih modelih tiskalnikov veliko dražje. Glede na to, da gre za nov tiskalnik, je nakup originalnega črnila vsekakor smotrn, saj je tiskalnik še v garanciji. Garancija pa velja le, če uporabljamo originalno črnilo.

XXL kartuše Canon Pixma

Ko sem drugič kupovala kartuše za tiskalnik, sem bila že pametnejša. Kupila sem take z oznako XXL. V njih je veliko več črnila, kar pomeni, da jih lahko brez menjave uporabljate dalj časa. Cena ni toliko višja od tistih standardne velikosti, zato se nakup v primeru, da veliko tiskate, vsekakor bolj splača. Če pa ne tiskate toliko, obstaja nevarnost, da se vam kartuša pri brizgalnem tiskalniku zaradi neuporabe zasuši. V tem primeru je bolj smiselno kupiti tiste, v katerih je manj črnila, a jih boste morali pogosteje menjati.