Računalništvo in internet

Powerbank ali polnilec?

Ni dolgo, ko me je nekdo vprašal, kakšna banka je powerbank. Kakšna tuja, po vsej verjetnosti. Prihaja iz angleško govorečega področja in v njenem vodstvu je nekaj oseb, ki jim je prav vseeno za ime njihove delniške družbe. No, temu seveda ni tako.

Powerbank ni nič drugega, kot majhen elektronski pripomoček, ki vam vaš prenosni telefon ali tablico lahko napolni tudi na terenu, ko nima možnosti priključka na elektriko. Powerbank je torej prenosni akumulator. Na srečo je veliko manjši od tistega, ki ga poznate iz vašega avtomobila, predvidevam, da ste že kdaj dvignili pokrov vašega jeklenega konjička in veste kakšen je njegov izgled. Seveda ni vse v velikosti, vendar se morate zavedati, da so ultra tanke baterije na mobilnih telefonih tudi manj vzdržljive. Če je torej baterija manjša, vam bo običajno telefon delal manj časa.

Kako močne so baterije za telefone

Baterije za mobilne telefone so različnih zmogljivosti. Ta hip se najbolj uporabljajo takšne, ki imajo zmogljivost nekje med 2.000 in 5.000 mAh (mili amperov). Če ste torej pred nakupom novega telefona, je ena od reči na katero morate prav gotovo biti pozorni tudi ta, kako zmogljivo baterijo ima telefon. Bolj zmogljiva baterija pomeni daljši čas pogovorov, daljši čas pripravljenosti, daljši čas obratovanja ko igrate priljubljeno igro ali berete dokumente. Ker vam še več baterije porabi telefon med prenosom podatkov ali če imate vključen Wi-Fi in Bluetooth brezžično povezavo, je torej močna baterija ključ do uspeha. Pravzaprav je to ključ do večje praktičnosti, da ne boste telefon polnili na vsakem vogalu in vedno potrebovali polnilca v žepu ali v torbici.

power bank

Powerbank napolni telefon ali tablico

Powerbank je torej prenosni akumulator, ki vam bo kjerkoli napolnil telefon ali tablični računalnik. Tudi njihove zmoljivosti so različne, tam od 4.000 pa do več kot 10.000 mAh. Če ima vaš telefon zmogljivost baterije 2.500 mAh in ste si omislili Powerbank z 10.000 mAh ga boste lahko napolnili v celoti približno štirikrat.

To pa bo gotovo dovolj, da boste spet prišli nazaj domov, na sedež podjetja ali v hotelsko sobo, kjer boste telefon lahko v miru napolnili – in seveda tudi vaš prenosni akumulator, ki vam bo odslej pomagal, da se na poti ne boste znašli v neprijetni situaciji, ko vam sredi pogovora s pomembno stranko, zmanjka baterije in zaradi tega ne speljete posla, kot ste si zamislili ali pa svojemu partnerju ne uspete povedati ob kateri uri se vrnete domov, da vas bo čakalo toplo kosilo.