Tehnologija

Prednosti in slabosti digitalnega klavirja Casio PX-160

Ena od slabosti prejšnjega modela (Casio PX-150) je pomanjkanje dodatnih avdio izhodov za zunanje zvočne vire. S priključkom za slušalke sem moral priključiti zunanji zvočni sistem, ki samodejno prekine predvajanje vgrajenih zvočnikov. V zvezi s tem se je orodje znatno izboljšalo. PX-160 ima neodvisen linearni stereo izhod. Dva priključka za slušalke sta nameščena na sprednji strani; v prejšnjem modelu je bilo zelo neprijetno potegniti kabel iz zadnje strani. Ta prijeten napredek inženirjev Casio je znak, da podjetje posluša mnenja svojih strank.

Za koga je Casio PX-160?

Casio PX-160 je priporočilo številka ena, če iščete digitalni klavir za vašega otroka, ki se želi naučiti igrati. Če ste študent, ki potrebuje malo cenejši instrument, je ta instrument pravi za vas.

Če pogosto prevažate klavir iz enega kraja v drugega, je PX-160 je zelo priročen zaradi svoje majhne teže in majhnih dimenzij. Primeren je skoraj za vsak avto.

USB MIDI omogoča, da se PX-160 uporablja kot krmilnik z Apple iPad-om in uporabo Appleovega kompleta za povezovanje kamere.

Prednosti

  • Tipke imajo lep prijem
  • Zveni zelo dobro za svojo ceno
  • Stojalo CS-67 in pedal SP-33 – klavir s temi dodatki izgleda veliko dražji
  • Lahek (brez glasbenega stojala)

Slabosti

  • Enostavna in skromna zasnova
  • Stojalo za note ni preveč uporabno in ni nastavljivo

Zaključek

Casio PX-160 je odličen instrument za ceno okoli 500 dolarjev. Če ga boste postavili v notranjost, razmislite o nakupu paketa s stojalom za klaviaturo CS-67, pedalom SP-33 in klopjo. To je malo dražje, vendar izgleda zelo lepo.