Dom in oprema

Preveč stvari v stanovanju – zadihajte!

Ogromno stvari, ki jih potrebujemo za normalno življenje, lahko kmalu povzroči zmedo v bivalnem prostoru. Posebej se nalaganje vedno več predmetov pozna pri bivanju v manjših stanovanjih, bivanju večih ljudi v istih prostorih ter ko že na splošno v prostoru ni dovolj prostora za shranjevanje. Prenasičenosti prostora se lahko izognemo na nekaj različnih načinov.vgradne omare akron

Ustvarite sistem

Če se želite lotiti gore razmetanih ali naloženih predmetov, je najbolje, da pričnete na začetku. Organizirajte prostor za med seboj podobne stvari. Tako boste ustvarili red, ki bo pripomogel k temu, da bo prostor kljub veliko stvarem izgledal urejen in pospravljen. Manjše predmete lahko pospravite v škatle, saj ni nujno da ima prav vsak predmet svoje lastno mesto na polici. S tem pridobite prostor za druge predmete.

Preuredite omare

Z dodajanjem, premikanjem ali predeljevanjem obstoječih predalov in polic, lahko ustvarite prostor, ki bo zaradi tega sprejel več oblačil, kozmetike, čevljev ali drugega, kar sicer odvzema mesto drugje. Glede na letni čas izpostavite zimska oziroma poletna oblačila, druga pa shranite v vakumske vrečke ali potisnite na dno oziroma v ozadje. Tako boste namesto dolgotrajnega brskanja po omari, prihranili čas za jutranjo kavo.

Ustvarite estetsko vzdušje – vgradne omare

V kolikor imate širši hodnik ali sobo, ki ima prosto steno, se lahko odločite za . Te lahko segajo od tal do stropa, s čimer pridobite ogromno prostora. V kolikor imate večjo sobo, lahko s vgradno omaro predelite prostor na dva dela – in s tem ustvarite nov kotiček v stanovanju. Obstaja veliko domačih podjetij, ki vam ponujajo svetovanje na domu, preden se odločite za nakup. Tako vam je ponujena vsa pomoč pri načrtovanju, prav tako pa vam z izkušnjami zagotovijo, da ne pride do nepredvidenih napak.

Urejeno stanovanje

Z zgornjimi nasveti se boste v vašem prenatrpanem stanovanju počutili znova svobodne. Dodatni prostor pa vam bo prihranil skrbi in stroške z morebitnim nakupom večjega stanovanja.