Šport in prosti čas

Ribiška oprema za prave ribiče

Izbrali ste šport, za katerega mnogi mislijo, da bodo zanj potrebovali samo kakšno palico, malo vrvice in plovec, ampak temu ni tako – ribiška oprema je nekaj veliko bolj kompleksnega, še posebej, če se tega športa želite lotiti nekoliko bolj konkretno, resno in se podajate na ribolov velikih rib. Ko ste enkrat tako daleč, da pričnete nabavljati, torej kupovati opremo za ribolov, potem boste za začetek morali poiskati katero od ribiških trgovin, ki jih imamo v Sloveniji kar nekaj.ribiška-oprema
Ene so založene bolj, druge manj, tudi cene v njih in odnos do strank je različen, a pri rednem nakupovanju boste kaj hitro ugotovili, kdo je vreden vašega denarja in zaupanja!
Ko enkrat izberete trgovino, morate nato le še vedeti, kakšne ribe boste lovili – se odpravljate na ribolov ščuke, ali pa morda na ribolov krapa – od tega je namreč odvisno, ali boste morali kupiti dolgo in močno ribiško palico, ali pa kratko, čvrsto in prožno. Ob tem, je zelo pomembno tudi, da izberete pravilno ribiško rolo, najlon, plovec, če je le-ta potreben in še kaj drugega! Tukaj velja še posebej opozoriti – ko se kupuje ribiška oprema, vedno raje za vsak kos posebej namenite kakšen evro več – kupovati najceneje je potratno, saj boste prej ali slej potrebovali zamenjavo – slabi materiali, slaba kvaliteta izdelave in še kaj vas bo pripeljalo do tega!

nujna-ribiška-oprema
Za konec ne gre spregledati tudi oblačil, ki jih mora pravi ribič nositi na sebi – tukaj priporočamo, da se izbirajo oblačila, ki so kamuflažnih barv, torej zelena, rjava, siva in podobno – ne malo krat se namreč zgodi, da ribič pride za vodo in ga ribe opazijo še prej, preden se sploh katera od njih pojavi na suhem! Ravno iz tega razloga se splača tu in tam kupiti kakšno majico, hlače in podobno v ribiških barvah, saj bo na tak način ribolov veliko uspešnejši in bo na suhem sigurno končala kakšna riba več, kot bi drugače!