Dom in oprema

Sanacija kanalizacije brez izkopa in dodatnih komplikacij

Vam je kanalizacijska cev počila? Menite, da je sistem odvajanja odplak v tako slabem stanju, da lahko poškoduje vaše bivališče? Naročite obnovo kanalizacije brez izkopa.

Sanacija kanalizacije je bila v preteklosti velik projekt. Komunalno podjetje vam je prekopalo celotno dvorišče ali okolico hiše in iskalo počeno cev. Cev so nato izkopali, zamenjali in zasuli. Vam so prepustili celotno rekonstrukcijo okolice, kar je bilo zelo stresno. To je sedaj stvar preteklosti.

Linijska rekonstrukcija malo drugače

Linijska rekonstrukcija cevi se izvaja na daljših poškodovanih odsekih cevi. Pri obnovitvi uporabijo cevno tkanino, katero impregnirajo z umetno smolo. Cevno tkanino navijejo v navijalni boben, prek katerega v tkanino spustijo zrak. Zrak tkanino potisne po cevi in jo fiksira na mesto sanacije. Čim se smola na tkanini strdi, nastane nova cev znotraj stare cevi.

Sanacija enega mesta poškodbe

Obnova kanalizacijske cevi na enem mestu se izvaja podobno kot linijska rekonstrukcija. Tkanino iz steklenih vlaken prepojijo s smolo in jo potisnejo po cevi do mesta poškodbe ter tkanino z zrakom napihnejo. Napihnjena tkanina se stisne tesno ob poškodovano cev. Po strditvi smole, se izpusti zrak iz cevi. Poškodovano mesto je s tkanino pridobilo tanek obstojen sloj, ki opravlja funkcijo cevi.

Potek sanacije z epoksidno nogavico

Sanacija kanalizacije z epoksidno nogavico poteka v več delih. Komunalno podjetje pregleda cev s TV kamero. Čim najdejo mesto izlitja tekočin, naredijo podroben načrt za zamenjavo cevi. Najprej cev očistijo z visokotlačnim čistilcem. Sledi vstavljanje in vpih vroče vode v epoksidno nogavico. Slednjo učvrstijo in pripravijo priključke. Cev je tako popravljena in pripravljena na uporabo.

Dodatne storitve komunalnih podjetij

Komunalno podjetje izvaja celovit pregled vaših odtočnih cevi v vašem celotnem bivališču. V kolikor ste zaznali, da odtočne cevi puščajo, bo podjetje hitro našlo mesto izlitja tekočine in pomagalo pri obnovitvi in popravilih. Izvajajo tudi pregled kanalizacijskih cevi s TV kamero. V primeru, da so v kanalizacijske cevi zašli tujki, vam jih odstranijo. Odstranjujejo tujke, kot so drevesne veje in korenine, zemlja, betonski deli, počeni deli odtočnih cevi in podobno.