Moda, kozmetika, darila

Uhani morajo biti izbrani pravilno

Vsak dan drugi uhani! Uhani so zelo lep okrasek, ki ga mnoga dekleta in ženske obožujejo. Težko rečem za moške, čeprav sem sam tudi ljubitelj lepih uhanov, ampak ne na sebi. Bolj pa me skrbi to, da pogosto ženske nase navesijo tiste uhane, ki so jim bolj všeč in ne tiste, ki jim bolj pristojijo k frizuri ali obleki, ki so jo izbrale tisti dan. Tako so uhani še ena vrsta nakita, ki ga je potrebno znati nositi.

Material je še kako pomemben

Zaradi vse večjega števila različnih alergičnih reakcij na določene materiale, je potrebno znati izbrati pravi nakit in uhani pri tem niso prav nikakršna izjema. Dekleta imajo pogosto v ušesih že iz mladosti napravljene luknjice, a to še ne pomeni, da lahko vanje stlačijo karkoli.

Uhani

Nekateri uhani vsebujejo v zaponki materiale, ki jim potem povzročijo srbečico, lahko pa tudi hujše reakcije. V glavnem je potrebno opazovati kaj vam godi in kaj ne, res pa je, da se jih večina pritožuje nad tistimi uhani, ki jih v določenih večjih prodajalnah lahko za samo nekaj drobiža kupijo v plastičnih vrečkah in sodijo med naj osnovnejšo bižuterijo.

Večina ne mara barv

Kako zelo narobe je to, da se ženske težko odločajo za pisane uhane ali uhane v intenzivnih barvah. Te še posebej pridejo do izraza in če imajo pravo dolžino ali obliko glede na frizuro in oblačilo, so uhani lahko čudovit modni nakit. Mnoge punce se od njih težko poslovijo tudi ko že napoči čas za menjavo. Vendarle pa je potrebno ob tem, ko se poškodujejo poiskati nove in četudi niso podobni prejšnjim ali so drugih barv, je potrebno poiskati novo rešitev. To ne bi smelo biti težko, saj se uhani prodajajo skoraj kjerkoli, najbolje pa si je širok nabor ponudbe dobro ogledati kar preko spleta.

Če ste ljubiteljice uhanov vam polagam na srce, da čim večkrat zamenjajte obliko uhanov, torej tip na splošno. Ne razmišljajte, da vam dolgi, viseči ali široki ali morda okrogli in svetleči uhani ne pristojijo. To seveda ne more biti res, saj k vsakemu tipu obraza in kože sodijo praktično katerikoli uhani, vse ostalo pa je okoli telesa in glave. Uhane se tudi brez težav nosi takrat, ko je vreme hladnejše, osebno pa se mi ne zdijo primerne ideje o nekih mini krogcih, ki jih nosijo po ušesu nekatere punce kar po več hkrati.

Ne spreglejte tudi članka z naslovom “Kozmetika Noelle Brush ponuja čopiče za ličenje obraza“.