Zdravje in hrana

Sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja

Na splošno velja, da se je potrebno za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja odločiti takoj po zaključku šolanja. Ko se status študenta ali dijaka izteče, namreč ne morete biti več zavarovani po starših – niti za redno niti za dodatno zavarovanje.dodatno zdravstveno zavarovanjeČe službe nimate, se torej odpravite na občino, kjer vas bodo obvezno zdravstveno zavarovali kot občana (iskalca zaposlitve), za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja pa poskrbite pri eni od zavarovalnic, ki ga nudijo.

Kje se odločiti za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja?

So zdravstvene zavarovalnice boljše in slabše, kar se tiče dodatnih zdravstvenih zavarovanj? Pravzaprav ne. Skrbeti morajo za vse tisto, kar jim nalaga zdravstvena zakonodaja, torej boste v primeru bolezni ali poškodbe, ki zahteva zdravljenje ter rehabilitacijo, pri vseh deležni pokritja tistih stroškov, za pokritje katerih morajo poskrbeti na podlagi zakona. Tudi cena bistveno ne vpliva na to, kjer se odločite za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja – evro gor ali dol, večje razlike pa ni.
V čem ima torej ena zavarovalnica lahko prednost pred drugo? Za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja imajo zavarovalnice pogosto najrazličnejše akcije – ker si morajo razdeliti tržno pogačo, je med njimi dovolj konkurence, da se vsaka na svoj način trudijo, da bi privabile nove stranke. V ta namen vam ponujajo marsikakšen popust, nagrade, razna partnerska sodelovanja skupaj z drugimi podjetji. Če imate možnost, jih vsekakor izkoristite – le zakaj ne bi prihranili ali dobili česa zastonj!
Pa se zavarovalnicam to dejansko izplača? Vsekakor. Za njih stranka ne pomeni le enega leta plačevanja zavarovanja pri njih. Če se odločite za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja pri petindvajsetih, plačevali pa ga boste do devetdesetega leta ali še dlje … Računica se vsekakor obnese, pomisliti pa je treba še na to, da vam bodo preko let ponujali tudi najrazličnejše druge storitve – zdravstvena zavarovanja za potovanja, nezgodna zavarovanja, zavarovanja za primer nekaterih hudih bolezni, možnost koriščenja dodatnega drugega mnenja … Saj veste, da imajo zavarovalnice vedno dobiček, kaj ne? Torej se zavarujte tam, kjer boste imeli (poleg kritja zdravstvenih storitev) tudi vi kaj od tega.