Računalništvo in internet

Vse o partnerskih programih

Včlanitev v partnerski program (ang. affiliate program) je za marsikaterega navdušenca nad internetnim marketingom odlična priložnost. Pa ne le zanj, tudi za lastnika bloga, ki se na spletno oglaševanje ne spozna najbolje, vendar njegovo spletno mesto vsakodnevno privabi množico obiskovalcev. Imate takšen blog morda tudi sami? Potem vam bo prispevek o partnerskih programih zagotovo še kako zanimiv!partnerski programPartnerski program predstavlja sodelovanje med članom programa ter podjetjem, ki omenjeni program omogoča. Običajno gre za spletne trgovine, saj te želijo na različne načine pospešiti prodajo. Bistvo partnerskega programa je v tem, da člani promovirajo ponudbo spletne trgovine, plačani pa so glede na učinek. Predstavljajte si, da na svoji spletni strani promovirate izdelke podjetja, ki se ukvarja s prodajo robotskih sesalnikov. Če bo nekdo prek vaše spletne strani prišel na stran podjetja ter tam opravil nakup, boste prejeli provizijo oz. plačilo. Višina provizije je povsem odvisna od podjetja, večinoma pa se giblje nekje med 5 in 30 % od vrednosti prodaje.
Najpogostejša vprašanja in odgovore o partnerskih programih, poleg tega pa tudi nasvet, katero slovensko podjetje nudi kakovosten partnerski program z visoko provizijo, boste našli na povezavi: http://svetracunalnistva.si/partnerski-program-faq/

Kako vse skupaj deluje?

Ob včlanitvi v partnerski program pridobite unikatno povezavo, ki vodi do spletne trgovine podjetja. Ko kdorkoli obišče stran podjetja prek vaše povezave, sistem to zazna, zato se morebitna provizija pripiše prav vam. V ozadju stoji tehnologija spletnih piškotkov, ki poskrbi tudi za to, da je nakup lahko opravljen šele čez nekaj dni. Potrošniki namreč neradi stvari na spletu kupimo kar takoj, temveč izdelke najprej poiščemo, nato naredimo krajšo analizo in razmislimo, kasneje pa se vrnemo v spletno trgovino in izvršimo nakup. Običajno so piškotki shranjeni 30 dni. Če bo torej nekdo v roku 30 dni od klika na vašo unikatno povezavo izvršil nakup, se vam bo še vseeno zabeležila transakcija.
Priporočamo vam, da se pred včlanitvijo v katerikoli partnerski program pozanimate o »politiki« spletnih piškotkov, pogojih sodelovanja ter seveda o višini provizij.

Partnerski program – kako pričeti?


Imate blog, na katerem pišete o zdravem življenju? Odlično, poiščite spletno trgovino, ki denimo prodaja prehranske dodatke in hkrati nudi partnerski program. Ste lastnik portala, na katerem objavljate vsebine o opremljanju stanovanja? V tem primeru lahko oglašujete izdelke, povezane s prav to tematiko – na primer parne čistilnike ali robotske sesalnike, ki smo jih omenili že na začetku prispevka.
Obstajajo tudi drugi načini oglaševanja. Če spletne strani nimate, imate morda veliko prijateljev na socialnih omrežjih. Povprašajte partnersko podjetje, ali lahko izdelke