Otroci in igrače

Zabavne igrače za otroke vseh starosti

Večina ljudi uživa v igranju družabnih iger. S prvimi začnejo v družbi družine, kasneje pa se igrajo v družbi prijateljev in sovrstnikov. Otroške igre niso namenjene zgolj zabavi, temveč tudi učenju, razmišljanju, tekmovanju in duhovni rasti. Za vaše malčke tako izberite že ob zgodnji starosti predmete za socializacijo, učenje in zabavo.

Vstavljanke, sestavljanke in puzzle

Vstavljanke spadajo med prve otroške igrače, ki jih prejmejo naši malčki. Lesena podlaga in večje figurice nudijo obilo možnost za učenje ter razmišljanje o oblikah, barvah in strukturah. Z odraščanjem postanejo igre malo težje. Malčki postopoma začno sestavljati sestavljanke in puzzle različnih dimenzij in oblik. Sestavljajo lahko tudi različne 3D sestavljanke in makete. Vse tri vrste miselnih iger izboljšujejo koordinacijo, sposobnost razmišljanja ter učenja.

Leseni in naravni izdelki

Vsi ljubitelji narave in naravnih proizvodov imajo dandanes na voljo obilo različnih igralnih pripomočkov iz naravnih materialov. Izberete lahko tako avtomobilčke, zgradbe, ceste, vlakce, letala, kot tudi poganjalce in skiroje. Naravne otroške igrače so odlične tudi zato, ker so odporne na udarce, praske in padce. Masivna izdelava in trdno ogrodje pa nudita otroku možnost hitrejšega razvijanja motoričnih sposobnosti, brez skrbi, da bo predmet počil ali razpadel.

otroške igrače

Igranje v peskovniku in na plaži

Bližajoče lepo vreme bo idealno za rekreacijo in zabavo na prostem. Otroci se bodo odlično zabavali z različnimi kompleti za igro v vodi in na pesku. Izbirate lahko med različnimi plastičnimi stavbami, ki jih bodo otroci postavili na pesek, okoli njih pa iz peska naredili ceste, tunele in druge površine. Po njih in pod njimi bodo vozili z različnimi plastičnimi avtomobilčki ali pa bodo s posodico ustvarili poplavo in okoli stavbe vozili svojo ladjico. Možnosti za zabavo je neskončno.

Domišljija nima meja

Vzpodbujanje domišljije malčkov je zelo enostavno. Izberite igrače, ki s hkrati poučne in zabavne. Punčkam kupite različne kuhalne in gospodinjske sete, s katerimi bodo ustvarjale prave kuharske specialitete. Fantkom kupite celovito gradbiščno opremo, s katero bodo popravili neravno cestišče v dnevni sobi ali pa zgradili velik stolp za princesko, ki beži pred zmajem.