Moda, kozmetika, darila

Zapestnica iz padalske vrvice je vedno dobrodošla

Oglejmo si, zakaj je zapestnica narejena iz vrvi Paracord lahko pomemben del vaše opreme in oprave.

paracord zapestnica

Paracord zapestnice so popularne zaradi vsestranskosti. Po eni strani so lepe in dekorativne, po drugi pa zelo uporabni. Mnogi jih uporabljajo kot del opreme za preživetje. Pridejo pa prav tudi v preprostih primerih, ko si na primer strgate vezalke in potrebujete nadometilo. Razvežite zapestnico in jo uporabite namesto vezalk.

Ker je paracord vrvica zelo trpežna in ima veliko nosilnost je postala popularna med strokovnjaki za preživetje, taborniki in drugimi posamezniki, ki so dosti v stiku z divjino. Le tam je lahko uporabna pri izdelavi zavetja, nastavljanju pasti za lov manjših ali večjih živali itd. Ker je tako vsestransko uporabna, je del opreme vsakega resnega pohodnika.

Obstaja več vrst padalske vrvi, najbolj pogosta je Paracord 550, ki drži malo pod 250 kg  (več na http://paracordblogslo.wordpress.com/kaj-je-padalska-vrvica/). To je kar impresivno za tako tanko vrv, mar ne? Skrivnost je v izdelavi. Sama vrv je iz najlona, ki je močan, ko pa je spleten pa je še močnejši.

Vendar niso samo navdušenci nad preživetjem v naravi tisti, ki cenijo prednosti, ki jih ponuja padalska vrvica.

Mnogi iz nje izdelujejo uporabne predmete, od nakita do opreme za ljubljenčke. Ker pa govorimo predvsem o zapestnicah, pa si poglejmo dva načina, na katera lahko uporabimo paracord za izdelavo zapestnic:

  • naredimo lahko zapestnico preživetja, ki hrani vrv za nujne potrebe
  • naredimo lahko okrasno zapestnico, ki služi predvsem kot modni dodatek

Glede na namen se odločimo za način izdelave. Zapestnica preživetja mora imeti predvsem čimveč shranjene vrvi, po možnosti na način, da jo lahko čimprej odvijemo. Vključuje lahko tudi druge pripomočke za preživetje.

Dekorativne zapestnice pa so lahko narejene poljubno. Ne skrbi nas ne kvaliteta vrvi, niti način izdelave.