Dom in oprema

5 nasvetov za udobje bivanja

Že star pregovor pravi: Ljubo doma, kdor ga seveda ima. In res, dom je zagotovo eden izmed najpomembnejših prostorov, v katerem preživimo veliko svojega časa. Zato je še kako pomembno, da se v njem tudi odlično počutimo. Nenazadnje naj bi bil naš dom naše zavetišče, v katerem se spočijemo in naberemo energijo za nov delovni dan. Zato vam v nadaljevanju članka ponujamo 5 nasvetov za večje udobje bivanja. Vse za dom in vrt pa najdete tudi na označeni povezavi.

Redno čiščenje prostorov. Na ta način boste bistveno prispevali h kakovosti bivanja v svojem domu, saj se boste tako temeljito znebili prahu in nezaželenih obiskovalcev, med katerimi naj na primer omenimo pršice in podobne žuželke. Ti organizmi so lahko vir različnih bolezni.

Poskrbite za svež zrak in primerno vlažnost v prostoru. Kakovost zraka v bivalnih prostorih je namreč eden ključnih dejavnikov dobrega počutja in zdravja. Zato prostor, v katerem bivate, temeljito prezračite vsak trikrat na dan. S tem boste iz doma odpravili tudi takšne in drugačne neprijetne vonjave, vi pa boste lahko zadihali s polnimi pljuči.

Poskrbite za ustrezno klimatsko napravo. Z njo si boste zagotovili svežino v prostorih tudi v najbolj vročih poletnih mesecih. Klima bo v hipu ohladila vas in vaše stanovanje, s svojim antibakterijskim filtrom pa bo poskrbela tudi za čistost zraka. So v sobi denimo štirje pogradi? Klima, filter in čist zrak, bodo naredili prostor veliko bolj prijazen.

Izberite okna, ki dobro tesnijo, saj bodo pozimi poskrbela za racionalne izkoristke energije in ogrevanja, vaš dom pa bodo varovala pred različnimi vremenskimi vplivi. Poleg tega bodo kakovostna okna poskrbela tudi za nepremagljiv estetski videz vašega doma.

Še več toplote si v zimskem času zagotovite z ustreznim kaminom. Kamin je brez dvoma naložba v kakovostno bivanje, udobje in toploto, poleg tega pa je tudi lep dekoracijski element, ki stanovanju vdahne domačnost. Preverite kakovost življenja ob prasketajočem ognju tudi vi.

Preberite tudi, kako si lahko v vaši hiši zagotovite primerno osvetlitev z LED reflektorji.