Zdravje in hrana

Britje za prave in urejene moške

Kolikokrat moramo moški slišati tisti znani »pa pobrij se« ali pa »spet pikaš«? No, to je pravzaprav na nas samih.britje
Če se denimo brijete redno, potem verjetno tega ne slišite nikoli. Morda pa nimate partnerke, ki bi jo to motilo ali pa je sploh nimate. Tudi to bo gotovo pripomoglo k tem, da tega ne boste slišali. Britje pač marsikomu ni prijetno, zato se ga izogiba, nekateri moški pa so preprosto preleni, da bi se vedno znova ukvarjali z iskanjem brivske pene ali brivnika ali pa na to kar pozabijo.

Britje in njegove neprijetne posledice

moško-britje

Britje ima neprijetne posledice seveda predvsem na kožo posameznika. Nekaterim bolj ustrezajo britvice, veliko brivske pene ali gela, drugim pa električni brivniki. Spet tretji raje odhajajo k brivcem, ki pogosto še vedno brijejo z ostrimi skalpeli, a teh brivcev je vse manj. Še največ jih najdemo v kakšnih manjših in bogatejših mestih, kjer biva bolj konzervativno prebivalstvo.
Če ste med tistimi, ki se najraje brijete sami, verjamem da je teh glavnina, ste gotovo poskusili že marsikaj. No, ena od reči na katero je potrebno biti pozoren je ta, da je koža pred britjem dovolj navlažena oziroma da je v primeru britja z britvicami na dlakah dovolj pene ali gela, ki omogočata, da britvica lepše in bolj gladko drsi. Britje postane tako prijetnejše in koža manj razdražena. Da se dlake lepo odrežejo in da vas britje ne cuka, pa poskrbite tako, da so rezila vedno dovolj ostra.

Lepi in dišeči že takoj po britju

Ženske rade vidijo obrite in urejene moške in če še prijetno dišijo, je to še dodaten plus. Najprej je potrebno poskrbeti, da koža po britju ne bo razdražena. Če ste dlake lepo odrezali, je zdaj čas, da kožo umirite. Pomagate si lahko s pljuskom hladne vode, ki bo zaprla pore na koži, nato pa se lepo namažite z losjonom ali balzamom za po britju. Namen teh tekočin je pomiritev kože, ki bo pridobila na vlažnosti, hkrati se povrne mehkoba, če pa je ena od sestavin tudi alkohol, ste hkrati poskrbeli tudi za razkužitev. No, nekateri prisegajo na brezalkoholne balzame in tudi takšni so seveda na trgu.
Še to, obstajajo tudi pene za britje za bolj občutljivo kožo, ki običajno vsebujejo aloe vero in kamilice. Takšna pena blagodejno vpliva na kožo že med britjem in tudi takoj po britju. Če se koža vseeno obarva rahlo v rdečo ali vas peče, vam priporočam, da uporabite balzam za po britju s posebnim hladilnim učinkom, ki kožo regenerira in jo napolni z antioksidanti.
Na trgu je torej veliko različnih kozmetičnih pripravkov za moške, ki si lahko pomagajo tik pred, med in takoj po britju, da le to ne bo več tako nadležno opravilo.