Zdravje in hrana

Msm prah – čudežni prehranski dodatek

Žveplo je za telo eden najpomembnejših elementov, brez katerega naše telo ne more dobro delovati. Kot prehranski dodatek ga lahko uživamo v obliki žveplovega minerala v prahu, ki se imenuje msm. Lahko dobimo žveplo tudi z živili, ki jih vsak dan pripravljamo za prehrano? Lahko, vendar moramo vedeti, da se to s toplotno obdelavo živil uniči.
Zakaj je msm prah tako poseben, da velja za čudežni prehranski dodatek?

Msm prah – najpomembnejši učinki

1. Vpliv na zdravje kože

Msm prah vpliva na nastajanje kolagena v koži, za tega pa vemo, da ju nujen za mladosten videz ter prožnost kože. Kolagen vpliva tudi na nastajanje gub, zato se dodaja najrazličnejšim kozmetičnim izdelkom. Pa vendarle ga lahko telo z nekaj spodbude izdeluje samo! Z msm prahom boste vplivali tudi na izboljšanje suhe kože.

msm-prah

2. Vpliv na sklepe

Imate težave s sklepi? Eden od učinkov je vpliv na gibljivost sklepov, pa tudi na prožnost tkiv, ki sklepe obdajajo. Ker so stanje sklepov izboljša, so ljudje veliko bolj gibljivi, imajo v sklepih manj bolečin, kar je še posebej pomembno pri kostnih obolenjih kot je na primer artritis.

3. Vpliv na razstrupljanje telesa

Msm nam lahko pomaga, da se telo bolje razstruplja oziroma v njem hitreje in bolje potekajo metabolični procesi. Zakaj? Ker msm prah vpliva na telesne celice tako, da jih spodbuja, da bolje sprejemajo vase nove snovi (hrano, kisik,) in hitreje izločajo odpadne snovi.

4. Vpliv na lase in nohte.

Kolagen, ki je pomemben za zdravo kožo, je nujen tudi za zdrave nohte in lase – kolagen v hrani v kombinaciji s keratinom. In ker msm prah zagotavlja, da se ne izboljša samo stanje kože, temveč tudi stanje las in nohtov, mu marsikdo pravi kar mineral lepote.

5. Pomaga pri mišični regeneraciji.

Po vadbi je potrebna regeneracija mišic, za kar so potrebne aminokisline – in msm pri tem izjemno pomaga, poleg tega pa še odpravlja krče in bolečine v mišicah, ki se pogosto pojavijo po tem, ko se nekoliko bolj intenzivno ukvarjamo s športom.

Msm prah – uporaba

Msm prah lahko kupite v prodajalnah s prehranskimi dodatki, na primer v spletni prodajalni Super obrok, najbolje pa ga je jemati skupaj z vodo in naravnim virom vitamina C (limoni sok ali podobno,), saj se tako njegov učinek še izboljša.