Zdravje in hrana

Čas za hujšanje

Ste se odločili, da je čas za hujšanje? Potem ne odlašajte s to odločitvijo, ampak začnite še danes! Če se odločite, da bi radi izgubili nekaj kilogramov, vam bo to uspelo le s trdno voljo in tako, da boste k svoji odločitvi pristopili sistematično in disciplinirano.hujsanje

Kako shujšati?

Oh, to večno vprašanje, ki pesti toliko ljudi, ki bi želeli imeti manj kilogramov, kot jih imajo. Kako se jih znebiti? Odgovor na to je pravzaprav precej enostaven: treba je poskrbeti za to, da v telo vnesemo manj kalorij, kot jih porabimo, kar lahko storimo tako, da začnemo jesti manj kalorično hrano ter da poskrbimo za več gibanja.

Prvi korak je torej, da se odpovemo najbolj kalorični hrani, med katero spada hitra oziroma ocvrta hrana, pa tudi različne sladkarije, ki našemu telesu ne naredijo nič dobrega. Namesto sladkorjev in maščob naj bo naša hrana bogata z beljakovinami, ki so hranilo za mišice. Pri tem pa ne pozabite tudi na pitje dovolj velike količine tekočine in na gibanje.

Kaj pa prigrizki?

Večina ljudi, ki se odloča za različne diete oziroma za hujšanje, ob tem najprej pomisli, kako bodo zdržali od enega obroka do drugega oziroma kako naj zmanjšajo količine hrane, ki jo dnevno zaužijejo, da ne bodo kar naprej lačni.

Pri večini diet so različni prigrizki med obroki prepovedani, saj z običajnimi prigrizki, kot je na primer čips ali kaj podobnega, dobimo samo kalorije, najemo pa se ne prav posebno, kar pomeni, da se je takšnim prigrizkom bolje odpovedati.

Kako torej potešiti lakoto? Obstaja več različnih načinov. Lahko si pomagate z narezano zelenjavo, kot je recimo korenje, ki ga grizljate med obroki, da potešite lakoto. Nekateri ljudje pijejo tudi veliko vode ali zelenega čaja, ki pomaga potešiti občutek lakote. Prav tako vam lahko pridejo prav različni oreščki, še bolj pa so priročne različne beljakovinske ploščice, ki vam bodo pomagale prebroditi lakoto.

S takšnimi prigrizki med obroki ne boste lačni, hkrati pa boste na ta način poskrbeli za uspešno hujšanje. Zato si za začetek naredite zalogo beljakovinskih ploščic, napolnite hladilnik z zelenjavo ter poskrbite za športno opremo, da se malo razmigate – tudi gibanje namreč lahko pomaga k temu, da boste pozabili na lakoto, hkrati pa boste naredili tudi nekaj dobrega za svoje telo!