Zdravje in hrana

Čas za pripravo na rojstvo novorojenčka

Trajanje nosečnosti računamo od prvega dne zadnje menstruacije in jo opisujemo kot obdobje, ki ga razdelimo na 3 trimesečja. V tem času bodoči starši ne poskrbijo zgolj za nakup vse potrebne opreme, ampak jih zanima tudi razvoj zarodka v maternici po posameznih tednih. 

Nosečnost
Trajanje nosečnosti računamo od prvega dne zadnje menstruacije in jo opisujemo kot obdobje, ki ga razdelimo na 3 trimesečja.

Vodnik skozi nosečnost

Na začetku nosečnosti je zagotovo najbolj pogosto vprašanje bodočih staršev to, kako bo potekala nosečnost po tednih. Devet mesecev se v materinem telesu dogajajo številne spremembe, sprva manjše nato pa vedno večje, ki jih močno občutijo tudi bodoče mamice.

Nosečnost po tednih je vsekakor pravi vodnik za vsako nosečnost. Iz njega ne razberemo zgolj razvoj ploda v maternici, ampak bodoče mamice ogromno izvedo tudi o prehrani tekom nosečnosti in morebitnih nosečniških tegobah, ki jih lahko pričakujejo. 

Preberite naslednji članek: Najučinkovitejša zaščita ležišča ali sedišča pred mokrenjem

Nepremočljiva podloga je samo eden od izdelkov, ki jih lahko najdete v sklopu medicinskih pripomočkov. Je začita pred mokrenjem in nočnim potenjem pa tudi za ljudi z alergološkimi težavami.

Računanje plodnih dni poveča možnost zanositve

Ovulacija je čas, ko se dozorelo jajčece izloči iz jajčnika, ter začne svojo pot po jajcevodu v maternico. Če želite zanositi ali pa tudi če ne, potem verjetno že veste, da je dobro vedeti, kdaj imate ovulacijo oziroma plodne dni. Običajno se pojavi nekje na sredini menstrualnega ciklusa, za natančnejše določanje pa je potrebno računanje plodnih dni.

Ker ima vsaka ženska lasten menstrualni cikel, ima tudi vsaka ženska plodne dni na različne dneve. Posameznice pri tem uporabljajo različne metode za računanje plodnih dni, ki se med seboj nekoliko razlikujejo.

Metode računanja plodnih dni so bolj ali manj zanesljive

Računanje plodnih dni je najlažje, če ima ženska redno menstruacijo in natančno ve, kdaj jo bo dobila in koliko časa bo trajala. V tem primeru se uporablja koledarska metoda, pri kateri ovulacija nastopi 14 dni pred naslednjo menstruacijo.