Dom in oprema

Ekstraktor medu za hitro pridobivanje kakovostnega medu

Pridelovalci medu praviloma želijo na hiter način pridobiti večje količine neoporečnega medu. Takšen med je namreč zelo zdravilno sladilo, ki ne nazadnje blagodejno vpliva tudi na naše zdravje. Kakovosten med je dobrodošel za povečanje energije, ker vsebuje visoko stopnjo naravnega sladkorja.

Ekstraktor medu je na primer odličen pripomoček za pridobivanje čim večje količine tega naravnega bogastva.

Meritve električnega ekstraktorja medu

Električni ekstraktor medu je še toliko bolj dobrodošla izbira za vas, saj vam lahko poda takojšnje meritve. Sproti vam je omogočeno spremljanje stanja, saj se lahko povežete s posebno mobilno aplikacijo.

Ekstraktor medu je narejena iz nerjavečega jekla
Električni ekstraktor medu

Sicer pa se električni ekstraktor medu ponaša še z drugimi učinkovitimi prednostmi. Gre namreč za tehnično izjemno dovršeno napravo, natančno podaja teže čebelnjaka skozi cel dan, ima vgrajeno sončno celico, ki zagotavlja neomejeno napajanje in delovanje naprave, ne nazadnje pa se takšen ekstraktor medu preprosto upravlja s pomočjo profesionalnih komponent.

Sestava in funkcije električnega ekstraktorja medu

Električni ekstraktor medu je torej povsem preprosta naprava. Sestavljena je iz nerjavečega jekla. Na trgu so vam na voljo različno močni ekstraktorji. Najpogosteje pa boste naleteli na napravo z 230 V motorjem.

Ekstraktor za med na elektriko priklopite na električno omrežje, nato pa ga s tablico ali pametnim telefonom nadzorujete vrtenje košare v bobnu. Tudi boben je izdelan iz nerjavečega jekla. V svoji notranjosti ima nameščeno posebno košaro iz kovine. Med vrtenjem košare iz satja ven pronica med.

Ekstraktorji za med in druge podobne sodobne naprave

Ekstraktor medu je torej odlična naprava za hitrejše in učinkovitejše pridobivanje kakovostnega medu. Poleg takšne naprave so vam na trgu na voljo še druge sodobne oziroma pametne naprave. Te vam prav tako omogočajo še lažji nadzor nad poganjanjem v panju.

Izjemno pomembno pa je, da spremljate, ali imajo čebele dovolj hrane pa tudi dovolj pašne površine. Prav tako ne smete spregledati, ali v panj zaidejo kakšne druge vrste žuželk, ki lahko ogrozijo celotno čebeljo družino in posledično naredijo veliko škode. Med najuporabnejšimi napravami za čebelarje pa je zagotovo tudi tehtnica za med.

Tehtnico medu nameščamo pod čebelnjak, da sproti spremljamo dogajanje in stanje. Takšna naprava prav tako omogoča nadzor nad merjenjem donosa nektarja iz paše, količino hrane za čebele in ne nazadnje še samo zdravje čebel.