Otroci in igrače

Dodatki za otroške vozičke – dežna prevleka

Nekatere mamice se v času porodniškega dopusta z otrokom odpravijo na sprehod zgolj takrat, kadar je zunaj popolno vreme. Skrbi jih namreč, da bi se otrok prehladil oziroma bi ga zeblo. Tiste, ki so malo bolj »avanturistične« in bolj športno naravnane, pa vedo, da je koristen sprehod tudi takrat, kadar so na nebu oblaki ali rahlo piha veter. Otroka je potrebno zgolj toplo obleči, ga pokriti z odejico ali na voziček namestiti zimsko vrečo, pri sebi pa je dobro imeti tudi dežnik ali pelerino ter dežno prevleko za voziček. Brez nje nekoliko slabšega vremena pač ne gre tvegati.otroški vozički

Zakaj potrebujejo otroški vozički dežno prevleko? V prvi vrsti zato, da je otrok zaščiten pred rahlimi dežnimi kapljami in vetričem. Vsi namreč vemo, da ni prijetno biti moker, pa tudi veter se običajno ne prileže – še zlasti ne na občutljivi otroški koži. Drugi razlog, da so otroški vozički vse pogosteje opremljeni tudi s prevleko za dež, pa je seveda v tem, da nočemo zmočiti vozička.

Vozički za dojenčke na splošno niso poceni, zato starši radi skrbimo, da so v dobrem stanju in lepo ohranjeni. Če nas med sprehodom ulovi dež, lahko kolesa in ogrodje nato speremo in obrišemo, neprijetno pa je, če se zmoči tudi tekstilni del vozička. To pomeni, da ga moramo sneti, oprati, posušiti in ponovno natakniti na ogrodje (kar, mimogrede, ponavadi sploh ni tako enostavno). Med časom, ko tekstilne obloge peremo in sušimo, vozička seveda ne moremo uporabljati. V sušilcu jih običajno ne moremo sušiti, saj materiali tega ne dovoljujejo, prav tako pa jim škoduje tudi pogosto pranje. Rešitev? Ja, edino dežna prevleka, ki poskrbi, da ostane tekstilni del vozička lepo suh.