Otroci in igrače

Otroška čelada za kolo

Otroci so naše največje bogastvo in seveda si vsak starš želi zanj le najboljše. Vsi dobro vemo, da so otroci precej živahni in polni energije. Kako pa naj ne bi bili, saj odkrivajo svet in si želijo novih dogodivščin. Seveda to pomeni, da jih je potrebno na maksimalen možen način obvarovati pred nesrečo. Zavedati se je potrebno, da nesreča nikoli ne počiva in otrok se lahko že med nedolžno igro s kolesom poškoduje. Najbolj pomembno je, da zavarujemo njegovo glavo. Zato obstajajo kvalitetne otroške čelade, s katerimi je otrok v maksimalni možni meri zaščiten. Zakaj so pomembne otroške čelade?

Otroška čelada ni okras

Otroška čelada je v prvi vrsti namenjena za učinkovito zaščito otroške glave med morebitnim udarcem. Zavedati se je potrebno, da so otroci živahni, kar pomeni, da mora biti njegova glava ustrezno zaščitena. Otroška čelada (več na http://otroskatrgovina.blogspot.com/2013/12/kvalitetne-otroske-celade.html) za kolo je namenjena nošenju vsakič, ko se otrok vsede na kolo.  Kolesarjenje je aktivnost, ki je lahko zelo nevarna za odrasle, kaj šele za brezskrbne otroke. Pomembno je, da ima otrok vedno na kolesu otroško čelado. Z njo bo glava obvarovana na maksimalen možen način.

otroška čelada

Otroška čalada za varovanje

Kot smo že omenili, otroška čelada nikakor ni namenjena kot lepotni dodatek za otroka. Narejena mora biti kar se da kvalitetno ter se v največji možni meri prilegati otroški glavi. Preveč ohlapna ali preveč tesna čelada ne dosega svoje namembnosti. Otrok ne ve, kaj ga lahko doleti med kolesarjenjem, za to je otroška čelada za kolo odgovornost, ki jo morate otroku priučiti starši. Varnost vašega malčka naj bo na prvem mestu!