Tehnologija

Razlogi za uporabo OEM opreme pri tiskanju

Laserski tiskalnik deluje zelo hitro

Največja prednost laserskega tiskalnika je ta, da izredno hitro izdeluje dokumente, kot tudi slike. Za to je zadolžena tehnologija, ki zapeče barvi prah na papir. To je veliko hitrejši proces, kot pri kartušah za printer, kjer se uporablja črnilo.

Originalni toner je velikokrat že priložen tiskalniku, ko ga kupimo. Neglede na vrsto tonerja, ta ne vsebuje barve, ampak barvni prah. Ta barvni prah se hitro posuši na papirju, kar pomeni, da lahko sveže natisnjen dokument nemudoma pospravimo v kovček, fascikel z dokumenti ipd.

Klasične izvedbe tiskalnikov na črnilo so še vedno izredno popularne.

Z lasersko tehnologijo lahko tako natisnemo veliko količino slik in ostalih dokumentov v zelo kratkem času. To pa je idealno za okolja, kjer je potrebno neprenehoma tiskati račune ter druge dokumente in listine.

Kartuše za printer so zelo razširjene

Klasične izvedbe tiskalnikov na črnilo so še vedno izredno popularne. Temu je tako, saj je napredek tehnologije omogočil, da s skoraj enako hitrostjo izdelajo dokument, kot laserske izvedbe. Slabost pa je še vedno ta, da sveže natisnjen dokument še vedno potrebuje nekaj časa, da se posuši.

Kako tiskajo laserski tiskalniki za osebne in poslovne uporabnike

Kartuše za printer so na voljo v mnogih izvedbah. Proizvajalci tiskalnikov vedno priporočajo OEM opremo, kar je oznaka za originalno opremo za naš tiskalnik. Veliko ljudi kupuje nadomestne ali združljive oziroma kompatibilne kartuše, saj so veliko cenejše. Res pa je, da ne zagotavljajo najvišje kakovosti barve.

Prednosti originalnih tonerjev

Tonerje lahko tudi najdemo v mnogih različnih izvedbah. V večini primerov pa je močno priporočeno, da kupimo originalni toner. To pa zato, ker bomo tako deležni mnogih prednosti, kot so:

  • Garancija proizvajalca tiskalnika, da bo originalni toner brez težav deloval s tiskalno napravo
  • Najvišja možna kvaliteta barvnega prahu v tonerju
  • Zagotovljen natančen in kakovosten izris črk, številk, ter natančnost barv