Računalništvo in internet

Hujšanje po novem letu

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki so sprejeli novoletno zaobljubo ter se odločili, da bodo shujšali? Svetujemo vam, da se izogibate drastičnih diet, ki obljubljajo hitre rezultate. Raje se odločite za manjše spremembe v življenjskem slogu, saj boste tako veliko uspešnejši.

V nadaljevanju vam zato razkrivamo nekaj pravil, s katerimi vam bo zagotovo uspelo izgubiti odvečne kilograme. Številni drugi prispevki o lepoti, zdravju in hujšanju pa vas čakajo na označeni povezavi.

Najboljši shujševalni triki za hujšanje po novem letu

Nikoli ne bodite lačni. Številni ljudje že po nekaj dnevih ali tednih prekinejo s ponovoletno dieto ravno zaradi tega, ker si izberejo prestroge diete, katerih pravil ne zmorejo upoštevati. Zaradi tega so ves čas lačni in prav nič čudnega ni, da hitro obupajo. Zato raje izberite prehranjevalni načrt, pri katerem boste imeli dovolj različnih obrokov na dan. Posezite po sadju in zelenjavi, pustem mesu, nemastnih mlečnih izdelkih in tako naprej.

Delajte majhne korake. Mnogi so prepričani, da bodo po novem letu shujšali le tako, da bodo naredili ogromno spremembo v svojem življenju. A resnica je čisto drugačna. Še vedno lahko uživate v svoji najljubši hrani, pri tem pa upoštevajte naslednja navodila. Kupujte pusto, nemastno meso, z mesa odstranite vso vidno maščobo, pri perutnini odstranite tudi kožo. Olje za kuhanje nadomestite z nizkokaloričnimi spreji za kuhanje, namesto polnomastnih mlečnih izdelkov pa si raje privoščite njihovo posneto različico. S takšnimi majhnimi spremembami boste uspešno preoblikovali svoje telo.

Naredite si tedenski načrt. Poskrbite za to, da bo v vašem hladilniku vedno dovolj primernih živil. Vzemite si nekaj časa in načrtujte obroke za kakšen teden vnaprej. Tako boste tudi v trgovini dobro vedeli, kaj morate položiti v nakupovalni voziček.

Prevzemite nadzor. Omenili smo že, da imejte v hladilniku dovolj primernih živil, po katerih lahko posežete, če boste občutili lakoto. Tu mislimo predvsem na sveže sadje in zelenjavo, jajca in nemastno meso. Na ta način si boste lahko hitro pripravili zdrav in nizkokaloričen prigrizek, čips in druge pregrehe pa boste pustili pri miru.

Ne pozabite na telesno aktivnost. Tako boste po novem letu še hitreje izgubljali kilograme. Pri tem pa seveda ne mislimo, da se morate nujno vpisati na fitnes in se udeležiti kakšnih napornih in zahtevnih vaj. Pomembno je, da začnete počasi in najdete takšno aktivnost, pri kateri boste tudi uživali. In še namig. Namesto dvigala uporabite stopnice. Če je možno, pojdite v službo peš. Zaplešite ob dobri glasbi. Možnosti je res ogromno.