Dom in oprema

Ideje za ureditev dnevnih prostorov

Dnevni prostor že dolgo ne predstavlja samo prostor za gledanje televizije. V dnevnem prostoru se zbere vsa družina zato je pomembno, da je dovolj velik za vse. Pred zasnovno prostora je pomembno narediti načrt. Najamete lahko arhitekta ali sami izdelate 3d načrt s pomočjo programov za modeliranje, kot sta ArchiCAD ali Google Sketchup. Programa sta primerna tudi za začetnike. S pomočjo različnih spletnih tečajev, kateri trajajo med 20 ter 40 ur, boste osvojili vsa potrebna znanja za izdelavo 3d načrta.

S pomočjo 3d načrta boste imeli, boljšo predstavo glede velikosti prostora ter pohištva, katerega nameravate umestiti v prostor. Dnevni prostori so lahko tudi prostori, v katerih se zadržujemo veliko časa. Pri opremljanju dnevnih prostorov ni omejitev. Poskusite optimalno izkoristiti prostor. Prostora v hiši ali v stanovanju ni nikoli dovolj.

Opremljanje dnevnih prostorov

Dnevni prostori so preprosti za opremljanje, saj imate na voljo veliko izdelkov ter kosov pohištva primernih za opremo doma. Priporočeno je, da si izberete določen slog ali temo. Tako se slogi ne bodo prepletali.

Ideje za ureditev dnevnih prostorov lahko najdete na spletu. Veliki spletni portali ponujajo neskončno idej ter primerov ureditve. Najdete potrebni navdih, potem se odpravite v lokalno trgovino po podobne predmete ter pohištvo. Pri opremljanju dodajte tudi kanček  sebe, tako bo soba postala bolj osebna. Dnevni prostori se opremljajo po zadnjih modnih trendih. Za opremljanje lahko najamete tudi profesionalce. Takšna rešitev je dražja, vendar vam lahko prihrani glavobole. V kolikor nimate časa ali vam preprosto zmanjkuje idej potem je najem strokovnjaka prava izbira.

Barve sten za dnevno sobo

Pred izbiro barve prostor najprej izmerite, tako boste lahko izračunali potrebno količino barve. Potem si izberite barvo na podlagi vaših želja, potreb ter namena. V kolikor želite poživiti prostor, potem izberite bolj žive barve kot so rumena ter rdeča. V kolikor želite, da prostor daje pomirjajoč občutek potem izberite belo ali sivo barvo.