Računalništvo in internet

Za IT nasvet povprašajte Žiga!

Hiter razvoj IT tehnologij marsikateremu laiku povzroča velike težave. Vsem novostim je namreč precej težko slediti in včasih se ne znajdemo niti pri stvareh, ki bi morale biti povsem preproste. Brskanje po spletu nas običajno usmeri na tuje spletne strani, kjer so nasveti neprimerni za naš prostor in trg, pogosto so preveč “lahkotni” in ponujajo zgolj neko splošno mnenje, prave rešitve pa ne. Če imate svojo dejavnost, zaradi katere potrebujete pravo IT rešitev, pa se lahko najde odgovor kar doma. Če imate vprašanje, se obrnite na Žiga oziroma njegovo spletno stran. Navdušeni IT-jevec vam bo s svojim znanjem hitro pomagal najti odgovor.

Žigov blog za vse, ki jim tehnologija ni samoumevna

Žiga se je pričel z računalništvom ukvarjati v mladih letih in ta je bil tudi njegov izbrani študij, danes pa se ukvarja tako z izdelavo spletnih strani kot programiranjem in spletnim marketingom. Gre torej za kombinacijo, ki je odlična. Svoje nasvete lahko v objavah na blogu deli tako s tistimi, ki že imajo nekaj znanja, kot tudi onimi, ki jim tehnologije niso preveč blizu. Njegova prednost je prav v tem, da piše na zelo razumljiv način in se loteva tudi popolnih osnov, s katerimi se je potrebno seznaniti na samem začetku.

Marsikdo, ki si želi svojo spletno stran, se odloči za lastno spletno trgovino, ali pa ju že ima in je potrebno izboljšati rezultate, se tako z veseljem obrne prav na njega. “Računalniška latovšičina”, ki je značilna za mnoge IT strokovnjake ter je povprečen človek niti malo ne razume, je namreč povsem odveč. Vse je mogoče razložiti poljudno, predvsem pa poskrbeti, da se podajajo preverjeno koristni nasveti, ki delujejo v praksi.

O čem vse piše Žiga?

Žigov blog se ukvarja z vsemi vsebinami, ki se tičejo spleta in računalništva. Ponuja nasvete za nakup računalnika, za izbiro gostovanje spletnih strani, svetuje o spletnih domenah, razlaga bistvo SSL certifikatov, pojasnjuje razliko med laserskimi in “ink-jet” tiskalniki, svetuje glede izdelave spletnih trgovin … Pravzaprav ni teme, ki se je ne bi lotil.

Njegov blog tako odgovarja na vsa vprašanja, ki se pojavijo povprečnemu uporabniku računalnika ali lastniku spletne strani oziroma trgovine. Če se njegovih nasvetov držite, lahko na spletu zagotovo uspete. In to brez potrebe, da bi vanj nesmiselno vlagali velike vsote denarja, kajti Žiga deli svoje znanje na blogu brezplačno.

Kaj pa, kadar na vaše vprašanje še ni odgovoril? Nič lažjega, preko kontaktnega obrazca se lahko vedno obrnete nanj in si zagotovite pomoč.