Dom in oprema

Unikatno pohištvo po meri

Vsako stanovanje potrebuje pohištvo, a vsako stanovanje ima tudi prebivalce z različnim okusom. Zato je pohištvo po meri idealna rešitev za bolj izbirčne ljudi. Sedaj se lahko skoraj vsako gospodinjstvo pohvali s tem, da ima vsaj en kos takšnega pohištva.

Kaj naročamo po meri?

Pohištvo po meri so lahko kuhinje in jedilni koti, sobna vrata, mladinsko pohištvo, oprema za različne poslovne prostore, hotele, trgovine pa tudi predsobe, dnevne sobe in kopalnice. Po meri lahko opremimo celoten prostor, a bolj običajno je da imamo le en kos, ki spada v določeno sobo. Posamezne kose pohištva naročimo, takrat ko imam zelo omejen prostor kamor ga lahko umestimo. Če denimo ne boste pazili, ko bodo v naročilu kuhinjski elementi, se vam lahko zgodi, da vam posode na bodo prišle na police ali da ne boste imeli kam postaviti pomivalnega korita.

Glede na to, da nekdo izdeluje nekaj samo za nas je cena nekaj višja od trgovinske pa tudi dobavni rok je daljši, a to ni pomembno, ko imamo doma nekaj unikatnega. Ali pa ko zaradi iskanja določenega kosa pohištva ne zapravimo ogromno časa v trgovini in je le to neuspešno.

Izdelovalci pohištva po meri so običajno prilagodljivi in nam svetujejo, ter povedo svoje izkušnje z delom, ki so ga opravljali do sedaj. Predlagajo možne izboljšave, ter izmerijo prostor, ki ga imajo na voljo, da ne pride do nezaželenih napak. Izdelovalcu zaradi časa, ki ga porabi po navadi plačamo avans, da se med delom ko za nas izdeluje željeno naročilo ne premislimo in si s tem ne povzroči minusa. Cenovno ugodno pohištvo po meri je odvisno od mizarja, njegovih kompetenc ter izbire materiala.

Naročanje pohištva pri mizarju

Največ ljudi se odloča za pohištva po meri. Končni izdelek je izraz želje naročnika in strokovnosti izdelovalca. Naročnik in izdelovalec se morata pogovoriti o idejah in se na poti srečata, če želita ustvariti kar želita. Cena naročil običajno ni višja od kakovostno izdelane kuhinje, ki jo naročimo v trgovini. Zato se, kdor prisega na ročno izdelane stvari odloči za izdelek narejen po meri.