Dom in oprema

Izdelava kuhinj po meri

Modern kitchen
 (Photo credit: Wikipedia)

Če ste srečnež, ki ima nenavadne mere prostorov, potem boste verjetno težko našli kuhinjski sestav, ki vam bo ustrezal glede na velikost prostora v katerem bo postavljen. Že res, da večina ponudnikov kuhinj le – te z elementi prilagaja željam in potrebam svojih strank, vendar so takšne kuhinje sestavljene iz že narejenih elementov in nikoli niso vašemu prostoru resnično prilagojene. Tako kaj kmalu ostane kakšen centimeter ali dva neizkoriščenega prostora, ker npr. predalnik ni dobavljiv v širini, ki bi tisti prostor zapolnila. Seveda proizvajalec tam ne bo pustil luknje, temveč bo priskrbel okrasno letvico s katero bo neizkoriščeno odprtino skril.

V kolikor takšnih neizkoriščenih prostorčkov v svoji kuhinji ne želite, je za vas primerna izdelava vaše kuhinje po meri. Izdelava kuhinj po meri je navadno možna pri posameznih mizarjih, ki bodo naredili predalnike in ostale elemente točno glede na vaše želje in po merah vaše kuhinje. Pri takšnem naročilu je treba paziti edino na izbiro bele tehnike, saj mora mizar odprtine za vgradne aparate prilagoditi prav širini izbranih aparatov.

Vse ostalo je v vaših rokah, od barve in materiala elementov pa do širine le – teh, prav tako vam lahko mizar brez večjih težav prilagodi višino delovnega pulta tako, da bo popolnoma ustrezala vaši višini – če ste torej zelo visoki vam lahko mizar naredi višje elemente, kar pomeni manj sklanjanja in posledično bolečin v hrbtenici pri kuhanju. Možnost povišanja elementov ponuja tudi že precej priznanih izdelovalcev kuhinj in se samo za to storitev ni potrebno obračati na izdelavo kuhinj po meri.

Zmotno je tudi mišljenje, da je kuhinja po meri dražja od kupljene kuhinje. Če pogledamo seštevek vseh dobrih plati, je takšna kuhinja vsekakor ugodnejša možnost. Poleg same izbire materiala za izdelavo kuhinje, za katerega boste lahko prepričani, da je resnično kvaliteten, si lahko izberete še kup ostalih detajlov, kot so vodila za predale, kljuke in ročaji na elementih – pri izbiri le teh ste lahko pri naročilu kuhinje pri katerem od proizvajalcev prikrajšani, saj imajo v svoji ponudbi le omejeno število takšnih artiklov. Za vse tiste zahtevne stranke, ki želijo kuhinjo prilagojeno sebi je torej izdelava kuhinj po meri pravilna izbira.

Enhanced by Zemanta